Doraemon, el gat còsmic

Televisió, telèfon mòbil, tauleta tàctil, ordinador… cada dia passem una gran quantitat d’hores davant la pantalla. En alguns casos fins i tot ens posem davant més d'una i centrem la nostra atenció en diversos dispositius. Un fenomen que es coneix ‘multipantalla’. Per posar un exemple: mirar la televisió mentre naveguem a través de les xarxes socials. El cas és que aquest passat dilluns a la nit de ben segur que més d’una persona consultava Twitter mentre escoltava el debat electoral dels comicis del pròxim 10 de novembre. 

 

És cert que han passat més de 24 hores des de la celebració del debat però no vull desaprofitar l’oportunitat d’aquest bitllet per escriure una cosa que em fascina: la màgia de twitter. Com és possible que un dels trending topics de Twitter, una de les paraules o frases més repetides, durant el debat electoral del passat dilluns fos Doraemon? Sí, Doraemon el gat còsmic, aquell entranyable personatge que sortia a Club Super3.

 

Les xarxes socials van reaccionar immediatament quan el candidat de Ciutadans, Albert Rivera, va ensenyar durant el debat una llamborda de Barcelona i una llarga llista de paper. Els més hàbils van comparar les accions de Rivera amb l'habilitat de Doraemon, que treia tota mena de gadgets de la seva butxaca màgica. A partir d’aquell moment, el gat còsmic es van convertir en trending topic en qüestió de minuts i els usuaris de Twitter començaven a fer apostes sobre quin seria el següent gadget que Albert Rivera trauria del faristol.

 

Sens dubte, que Doaremon hagi reaparegut en un moment tan inesperat com un debat electoral és quelcom que només poden aconseguir les xarxes socials i, en aquest cas, la màgia de Twitter. Aquest gat còsmic era un dels meus dibuixos animats preferits, després de Bola de Drac, i recordar la seva figura em va treure un bon somriure. Com diu la cançó: «En Doraemon ho pot fer (convertir els somnis en realitat), de recursos en té molts, a la butxaca màgica trobarà invents per a tot». 

 
Comentaris

envia el comentari