Alejandro Fernández promou «una manifestació constitucionalista» contra «la traïció de Pedro Sánchez»

El líder tarragoní del PPC ha fet públic que ha iniciat converses amb altres partits per respondre a la polèmica del «relator» entre el govern català i l'espanyol
Imatge d'arxiu del líder tarragoní dels conservadors catalans, Alejandro Fernández | ACN

 

La polèmica política al voltant de la figura del «mediador» que el govern català hauria demanat per les seves negociacions amb el govern espanyol i que l'executiu estatal ha batejat com a «relator» està a un pas de traslladar-se als carrers, en forma de manifestació. Aquesta polèmica s'emmarca dins la negociació frenètica entre tots dos executius amb la finalitat d'aprovar els pressupostos estatals i no arriba a un final abrupte de la legislatura.

Alejandro Fernández, líder tarragoní del Partit Popular català, ha fet públic, a través d'una piulada al seu compte de la xarxa social 'Tuiter', que «aquesta tarda iniciaré converses amb la resta de forces constitucionalistes i entitats cíviques per organitzar una manifestació unitària a Barcelona després de la traïció de Sánchez». 

L'anunci del polític tarragoní ha tingut una reacció majoritàriament a favor d'aquesta manifestació, fins i tot alguns demanaven «una moció de censura», mentre que alguns usuaris li han retret la manca de suport dels conservadors al Parlament català, on compten amb només quatre diputats. 

«Suspendre la teràpia de l'Ibuprofé»

Mentre Ciutadans i el Partit Popular, en l'àmbit estatal, es posicionen per tal de liderar les reaccions contra les negociacions entre els executius catalans i espanyols intentant tancar una manifestació per aquest cap de setmana a Madrid, el ministre d'Assumptes Exteriors, el català Josep Borrell, anunciava aquest dimarts, 5 de febrer, que «si els partits independentistes continuen posant bastons a les rodes als pressupostos generals de l'Estat potser haurem de suspendre la teràpia de l'ibuprofé».

La reacció del ministre Borrell era la resposta, el cop de bastó, als independentistes, sobretot Esquerra, que havia presentat una esmena a la totalitat del projecte de pressupostos del president del Govern Pedro Sánchez. Joan Tardà, portaveu del grup d'ERC al Congrés, denunciava que «si haguessin tingut interès a arribar a algun tipus de diàleg ens hagueren trucat i no ens han trucat per res».

També et pot interessar...

Alejandro Fernández diu que el PP és el partit «mès sòlid» de Tarragona

Alejandro Fernández: «A Catalunya som líders en la innovació del ridícul polític»

"REPORTATGE: Les joventuts dels partits: militància compromesa o palanca professional?" "El líder del PP català vol que s’apliqui el 155 de «manera il·limitada» a Catalunya"