Ferran Bel, Junts per Catalunya.

JxCat contradiu les enquestes i Rull ja és diputat per Tarragona

Els postconvergents són la quarta força a la demarcació de Tarragona

Bon diumenge electoral per a Junts per Catalunya a Tarragona. La formació hereva de Convergència Democràtica de Catalunya i a la qual es troba integrat el PDECatha aconseguit salvar còmodament el diputat a Madrid per la circumscripció tarragonina després de la celebració de les eleccions generals. CiU i els diferents espais postconvergents havien tingut sempre representació al Congrés per les comarques de Tarragona i només se'n van quedar fora a les eleccions de 1979.

Malgrat que totes les enquestes posaven en dubte aquesta representació, els postconvergents han aconseguit salvar Josep Rull, empresonat a Soto del Real, que ja és diputat electe al Congrés per Tarragona. L'aposta de l'exconseller, a la presó des del 23 de març de 2018, ha estat un èxit per als postconvergents, que a més han millorat el nombre de vots respecte a fa tres anys, en comparació amb els resultats obtinguts per CDC.

Junts per Catalunya ha aconseguit, amb el 96% escrutat, un total de 49.972 vots, un 12,32% del total, lleugerament per sobre dels 47.120 de les eleccions generals de 2016.

Ferran Bel, satisfet que Josep Rull hagi sortit escollit

La valoració dels resultats d'aquesta nit de Junts per Catalunya a Tarragona, però, no les ha pogut fer Josep Rull atesa la seva condició de pres preventiu a Soto del Real. Ha estat el número 2 de la candidatura, Ferran Bel, qui ha sortit a la palestra pública per congratular-se dels resultats obtinguts per la seva candidatura. «Hem aconseguit que el Josep Rull pugui ser diputat a Madrid», ha expressat.

Bel ha recordat que «som la quarta força i per tant teníem aquest diputat que les enquestes no ens donaven». «On són les enquestes que no ens donaven representació per Tarragona? Qui assumeix responsabilitats d'això?», s'ha queixat Bel, que ha apuntat que «les enquestes han volgut influir més que informar».

El fins ara diputat de CDC al Congrés també ha valorat positivament que hi hagi «quatre diputats tarragonins a Madrid a favor del dret a decidir». «La realitat de Tarragona són aquests resultats electorals», ha dit qui va ser alcalde de Tortosa.

«Hem fet possible que Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull entrin al Congrés dels Diputats», ha exclamat Ferran Bel entre aplaudiments. Sobre possibles acords amb Pedro Sánchez, el guanyador de les eleccions, Bel ha previst que «el senyor Sánchez haurà de prendre decisions abans de les eleccions municipals, perquè cal constituir la mesa del Congrés i a partir de les majories que es formin ja es podran treure conclusions».