Marc Arza, a la seu del PDeCAT de Tarragona

El PDeCAT presenta el seu cap de llista pel 14-F reivindicant el seu «arrelament territorial»

La formació reserva el número 2 de la llista per un representant de Terres de l'Ebre

Aquest dimarts, 15 de desembre, el PDeCAT  ha presentat al seu  cap de llista per les comarques de Tarragona  de cara a les eleccions del 14 de febrer. Tal com va avançar TarragonaDigital, l'elegit ha estat el reusenc Marc Arza. La presentació s'ha dut a terme a la seu del partit a Tarragona i el president de vegueria del PDeCAT al Camp de Tarragona, l'alcalde d'Alforja, Juanjo Garcia, ha introduït al candidat.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Garcia, que no renuncia a l'objectiu de la independència, ha remarcat que «necessitem un país independent, però abans cal recuperar Catalunya». Un dels homes forts del PDeCAT a les comarques tarragonines ha llançat un pessic de monja cap a Junts, recordant que «aquells que ara volen anar Junts, es van carregar una consellera de govern solvent, com la nostra candidata a la presidència, Àngels Chacón». 

Juanjo Garcia, abans de fer una repassada al currículum d'Arza, ha reivindicat que «el PDeCAT  serà decisiu  a les eleccions. Recordo, a aquells que volen empetitir-nos, que el 20% dels alcaldes són del PDeCAT».

Durant aquesta setmana, les juntes comarcals del partit presentaran els seus candidats  a la direcció. La voluntat del PDeCAT a Tarragona és que el  número 2 per Tarragona sigui de Terres de l'Ebre. El PDeCAT es marca com objectiu dos diputats per Tarragona. 

«Les eleccions no es guanyen amb diputats, es guanyen arrelats al territori»

Abans d'explicar les raons que l'han portat a fer aquest pas endavant, el cap de llista delPDeCAT per Tarragona ha reivindicat «el paper de persones com Quim Nin o Ferran Bel, entre altres, que tant han fet per construir les nostres comarques». «El PDeCAT no és un partit petit, és un partit gran. Les eleccions no es guanyen amb diputats, es guanyen arrelats al territori i nosaltres tenim 50 alcaldes a Tarragona i 6.000 militants a tot el país» ha apuntat Marc Arza, en clara sintonia amb Juanjo Garcia.

Arza ha ampliat els motius que va avançar a aquest mitjà quan es va conèixer la seva candidatura. «Em presento per tres motius», ha puntualitzat el polític reusenc, «un de regió i dos de país». Pel que fa al motiu «de regió», Arza ha recordat la seva tasca, «conjuntament amb l'alcalde Carles Pellicer», com a regidor de Reus «per estructurar l'àrea metropolitana de Tarragona». Ha citat tot un seguit de temàtiques, des de l'atenció sanitària a les infraestructures, per les quals es necessita força al Parlament per poder tirar-les endavant. 

I pel que fa als motius «de país», Marc Arza ha explicat que «la pandèmia ens ha posat de cara amb un país una mica més feble del que pensàvem. Per fer front a tot plegat, necessitem que la Generalitat  tingui, de nou, un bon govern. Així mateix, cal superar la política de blocs, cal cuidar el centre polític perquè les societats que funcionen són les societats que cuiden el centre, que tenen capacitat d'entendre's». «Aquest fet és indispensable per avançar cap a la independència» ha reblat Arza.