Clara millora del temps aquest dimecres amb sol arreu i temperatures cap amunt

Les pluges extenses de dimarts seran història i no plourà enlloc. Els termòmetres remuntaran després de la forta patacada però encara sense gaire calor. De matinada farà força fred
Mapa de previsió per aquest dimecres | Catalunya Méteo

 

Clara millora del temps després d’un dimarts passat per aigua a gran part de Catalunya per un embossament d’aire fred que ha portat una autèntica patacada dels termòmetres amb neu al Pirineu i convertint aquest dia en un dels més freds dels últims junys. De cara a dimecres, la situació canviarà radicalment amb sol arreu, temperatures més altes i ni rastre de les pluges.

 

Pel que fa a l’estat del cel, a primera hora encara hi haurà boires en fondalades interiors i a zones de muntanya, així com alguns núvols baixos en trams de la costa que es dissiparan ràpidament. El dia quedarà radiant arreu i tan sols creixeran nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun ruixat molt local i aïllat al Pirineu. Una situació totalment diferent a la que hem tingut dimarts.

 

El sol dominarà arreu aquest dimecres | Agustí Descarrega

 

Nit força freda i TºC amunt de dia

Pel que fa a les temperatures, seran clarament baixes per l’època aquesta nit amb força fred en conjunt. Les mínimes es mouran tan sols entre els 8º i 13º al litoral, de 3º a 8º al prelitoral, interior i Prepirineu i entre 1º i 6º al Pirineu, amb glaçades a les parts altes. Un fred atípic en un mes de juny que farà que ens haguem d’abrigar força si sortim de casa a primera hora del matí.

 

De cara al migdia, les temperatures remuntaran, però la calor gairebé no apareixerà o serà molt moderada. Moltes màximes es situaran entre els 17º i 22º, si bé seran una mica més altes a Ponent i a la vall de l’Ebre. Al Pirineu i al litoral encara es quedaran més curtes, entre 16º i 21º. Les mànigues curtes encara hauran d’esperar a la majoria de comarques.

 

Més calor els propers dies

De cara als propers dies, els termòmetres seguiran remuntant i dijous ja notarem una mica més aquest ascens, però sobretot divendres amb una clara pujada de les temperatures i moltes màximes entre els 25º i 30º. Uns valors més normals per l’època que vindran acompanyats d’alguns xàfecs de tarda al nord de Catalunya.

 

També et pot interessar...