Fred de nit, ambient suau al migdia i sol arreu: l’anticicló continua divendres

A primera hora tornaran a aparèixer núvols baixos en trams de la costa i boires a punts de l’interior. Tot plegat acabarà desapareixent i el dia tornarà a ser radiant
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

 

L’anticicló es troba a gust a casa nostra i continuarà amb nosaltres aquest divendres i tot el cap de setmana. El sol tornarà a ser el clar dominador amb un ambient agradable a migdia en conjunt i fred típic per l’època a primera hora amb glaçades a moltes planes i fondalades. Un temps, en definitiva, monòton que està fent que aquest febrer no estigui sent gens plujós.

Malgrat l’ambient assolellat, a primera hora tornaran a aparèixer núvols baixos a punts de la costa, especialment a la de Tarragona, mentre que també hi haurà algunes boires matinals a zones interiors, tot i que en seran ben poques i acabaran marxant ràpidament. Tot plegat no impedirà que el dia sigui radiant arreu.

El sol i el temps anticiclònic continuaran aquest divendres | Fran Lorenzo

 

Amplitud i inversió tèrmica amb forts contrastos de temperatura

Les temperatures no experimentaran canvis aquest divendres i tornarem a tenir una marcada diferència entre l’ambient de primera hora del matí i el del migdia. És el que es denomina amplitud tèrmica, i es notarà sobretot a l’interior, prelitoral i valls del Pirineu, on les glaçades nocturnes hi seran freqüents. Mínimes entre els -4º i 1º a l’interior, -3º i 2º al prelitoral i Costa Brava i entre 1º i 6º al litoral.

Seran més baixes inclús al Pirineu, on a les valls hi farà força fred de nit i als cims no es baixarà dels 0º, fenomen que es coneix com a inversió tèrmica. En canvi, de dia el sol i la bonança faran que els termòmetres tornin a tirar clarament cap amunt amb moltes màximes entre els 13º i els 18º, les més altes a les Terres de l’Ebre i Costa Daurada.

Les glaçades nocturnes són freqüents aquests dies, com en aquesta imatge de Tona | Paqui Soldado

 

Cap de setmana sense canvis tot i una lleu baixada de les temperatures

Pel que fa a la previsió del cap de setmana, seguirem amb l’anticicló amb sol però temperatures màximes un pel més baixes, tot i que el canvi serà molt lleu. Sembla que entre dilluns i dimarts l’apropament d’un front atlàntic podria deixar alguns ruixats al nord-est de Catalunya, però tot plegat sembla ben poca cosa. Els termòmetres baixaran de forma més clara a l’inici de la propera setmana.  

"PREVISIÓ DIJOUS: Seguim amb el temps monòton i en tenim per dies" "PREVISIÓ DIMECRES: Segueix el temps plàcid però amb alguns canvis a prop de la costa"