El pas d’un petit front no alterarà la calma meteorològica aquest dijous

De nit i al matí hi haurà més intervals de núvols, però el sol tornarà a dominar en general amb boires a l’interior. Tan sols cauran alguns ruixats febles a la cara nord del Pirineu

Aquest dijous ens creua un front poc actiu que no comportarà grans conseqüències i no impedirà que tornem a tenir una jornada, de nou, força assolellada i amb poc fred. Al matí hi haurà més intervals de núvols, mentre que al nord de Catalunya és on més es notarà aquest front, tot i que sense grans alteracions.

De nit i durant el matí, hi haurà més intervals de núvols arreu, però a mig matí tot plegat es retirarà i quedarà un cel força assolellat arreu, si bé en trams de la costa poden quedar alguns núvols baixos poc importants, així com al nord-est. On més present serà la nuvolositat serà al Pirineu, però especialment a la cara nord, on hi haurà alguns xàfecs febles  amb una cota de neu ben alta, d’uns 1.700 metres.

A més,  també hi haurà boires matinals a l’interior, especialment al pla de Lleida i a l’Altiplà Central, on persistiran durant més hores com ja ha passat dimarts.

Malgrat el pas d'un front, el temps serà força tranquil aquest dijous | Àngel Galán

 

Segueix l’ambient poc hivernal amb TºC força agradables

Pel que fa a les temperatures, es mantindran més o menys similars, si bé les mínimes poden pujar una mica per la presència d’intervals de núvols de nit. S’esperen poques glaçades nocturnes, tan sols en alguns punts aïllats de l’interior i del Pirineu. Valors entre els 0º i 5º a l’interior i entre 3º i 8º a la costa.

Si ens fixem amb les màximes, tornaran a ser més aviat altes per l’època amb ambient força agradable al migdia, especialment a prop de la costa. Molts valors entre els 13º i 18º, si bé al Pirineu i zones amb boires matinals els termòmetres es quedaran més frenats.

Pocs canvis fins diumenge

De cara als següents dies, les temperatures baixaran una mica divendres per tornar a pujar el cap de setmana. En general dominarà l’anticicló, però diumenge augmentaran els núvols per l’apropament d’un front  que deixarà alguns xàfecs a partir del vespre i dilluns, la majoria al voltant del Pirineu.