Aquest dimecres tornaran a haver molts núvols baixos, boires i boirines a la costa i a l'interior, durant el matí

Cap canvi en el temps amb sol, núvols baixos i màximes primaverals aquest dimecres

La nuvolositat serà força present fins al migdia al litoral, prelitoral i molts punts de l’interior. La nit serà freda però les temperatures tornaran a ser altes per l’època a les hores centrals

Pocs canvis en el temps aquest dimecres amb un anticicló que continua ben tossut al damunt de Catalunya, i fa gairebé un mes que no plou a algunes poblacions costaneres. La calma meteorològica dominarà i l’únic que tornarà a ser més destacat, una jornada més, serà la nuvolositat a primera hora a moltes comarques. Les temperatures es mantindran similars amb nit freda i migdia agradable, amb ambient pràcticament primaveral.

Pel que fa a l’estat del cel, aquest dimarts tornarem a tenir molts núvols baixos a punts de la costa, prelitoral i de la Catalunya Central. A més, hi haurà boires i boirines, especialment en planes i fondalades interiors. No obstant, la majoria de la nuvolositat marxarà a mig matí, tot i que quedaran restes a zones de la costa i del nord-est.

Per altra banda, a partir de migdia hi haurà alguns núvols d'evolució a punts del Prepirineu i prelitoral, que no impediran que la jornada sigui assolellada en el conjunt del territori.

Aquest dimecres tornaran a haver molts núvols baixos, boires i boirines a la costa i a l'interior, durant el matí
Aquest dimecres tornaran a haver molts núvols baixos, boires i boirines a la costa i a l'interior, durant el matí | Jordi Rodoreda

 

Segueix el fred de nit i l’ambient primaveral de dia

Si ens fixem en les temperatures, no experimentaran canvis aquest dimecres. El migdia tornarà a ser molt agradable en conjunt amb un ambient quasi primaveral. Màximes entre els 13º i 18º a tot Catalunya, inclús més altes a zones del sud del territori. A més, hi haurà una marcada amplitud tèrmica, és a dir, molta diferència entre els valors de nit i de dia.

Pel que fa a les mínimes, tornarà a fer fred amb glaçades a molts punts de l’interior i del prelitoral, tot i que la presència de núvols baixos pot frenar l’extensió de la gebrada. Molts valors entre els -3º i 2º en aquestes zones, tot i que seran clarament positius a la costa i punts del prelitoral. De nou, ambient gèlid de nit a les valls del Pirineu i algun punt de l’interior, on es tornarà a baixar dels -5º.

Cap a un ambient càlid els propers dies

L’arribada d’una massa d’aire més càlid a partir de dijous farà que les temperatures pugin encara més i, sobretot divendres, tinguem un ambient encara més primaveral i gairebé càlid, ja que moltes màximes es mouran entre els 20º i 24º. Una situació atípica per l’època que vindrà acompanyada de sol i molta bonança.