NOVETAT

Totes les notícies del Tsunami Democràtic gratis al teu mòbil

√öLTIMA HORA

‚Ěó A pres√≥ 2 dels detinguts els darrers dies a TGN pels aldarulls

MINUT A MINUT

ūüĒī Les mobilitzacions i talls de carretera d'avui, en directe

'Silenci, es roda!': alumnes de l'Escola de Cinema de Reus graven un nou curtmetratge a Salou

'Red Pearl Queen', dirigit per Miguel √Āngel Romero, √©s un dels nou curtmetratges que l'ECIR produir√† aquest 2019 | Matr√≠cula oberta pels Tallers de Cinema d'aquest estiu a l'ECIR
'Read Pearl Queen' és el títol d'aquest espectacular curtmetratge rodat entre Salou i Reus | Àngel Ullate

 

  

Mesos intensos de treballa a l'Escola de Cinema de Reus, que ja ha engegat la meitat de rodatges dels curtmetratges que dirigeixen els alumnes de l'escola. Des d'ara i fins el mes de juliol - data en que comen√ßar√† una nova edici√≥ del Taller d'Estiu - alumnes, professors i professionals del m√≥n del cinema treballen en el rodatge i producci√≥ dels curts, un dels quals prenia forma aquest cap de setmana entre Salou i Reus.

 

Moment del rodatge de 'Red Pearl Queen' | Àngel Ullate

  

 

Rodatge al 'House of Illusion de Salou i a l'Institut Pere Mata de Reus

  

Durant tot el cap de setmana i tamb√© dilluns, l'equip de rodatge de l'ECIR ha estat en diverses localitzacions de Salou i Reus enregistrant les imatges de 'Red Pearl Queen', un espectacular curtmetratge escrit i dirigit per Miguel √Āngel Romero - alumne de l'escola de cinema tarragonina -. Tal com ha explicat el mateix Romero: ¬ę√Čs un musical molt emotiu, ambientat en el m√≥n de les drag queens i amb la malaltia de l'Alzheimer com a tel√≥ de fons¬Ľ. Els protagonistes s√≥n els coneguts actors televisius Chiqui Fern√°ndez ('El Comisario', 'Amar es para siempre', Cu√©ntame como pas√≥') i Paco Mar√≠n ('Periodistas', 'Hospital Central', 'El secreto de Puente Viejo' o 'Brigada Costa del Sol').

  

L'equip professional i docent de l'ECIR, capitanejat pel seu director Daniel Villanueva, ha estat durant tot el curs tutoritzant la preparaci√≥ del curtmetratge, tasca que es mant√©, com √©s habitual amb els projectes professionals que els alumnes treballen durant el curs, tamb√© durant el rodatge i la postproducci√≥ del material. D'aquesta manera, explica Villanueva ¬ęassessorem els alumnes des del principi en cada projecte de forma personalitzada per tal de guiar-los en totes les fases de creaci√≥ i producci√≥ totalment professionals d'una pel¬∑l√≠cula¬Ľ.

 

Moment del rodatge de 'Red Pearl Queen' | Àngel Ullate

 

  

Chiqui Fern√°ndez en un moment del rodatge | Cedida

 

 

En tot aquest proc√©s de creaci√≥ d'una pel¬∑l√≠cula, Villanueva destaca l'evoluci√≥ dels alumnes als quals ¬ęse'ls nota que van agafant ofici, cada vegada estan m√©s preparats i amb m√©s confian√ßa a l'hora de prendre decisions¬Ľ.

 

Nou curtmetratges professionals

 

L'escola de cinema ja est√† finalitzant 4 dels 9 curtmetratges que produir√† aquest curs. Entre ells, destaca tamb√© 'Caminos, de Guiomar Su√Ī√©, que s'ha rodat aquest mes de maig,  'Forum Porcos' que es rodar√† a mitjans de juny o el curtmetratge que l'Escola de Cinema far√† conjuntament amb Vermuts Mir√≥ i que es comen√ßar√† a rodar el mes de juliol. Es titula 'Gaudir' i est√† escrit per l'alumna de l'ECIR Giselle Ruiz. Tot plegat,  un ritme de treball for√ßa alt que es traduir√†, afirma Villanueva ¬ęen curtmetratges professionals i d'alta qualitat, alguns dels quals esperem que a m√©s puguin tenir una bona traject√≤ria en festivals nacionals i internacionals¬Ľ.

  

 

Daniel Villanueva, al centre de la imatge, és el director de l'Escola de Cinema de Reus | Àngel Ullate

 

 

Aquestes noves produccions d'alumnes de l'escola se sumaran a curtmetratges ja consolidats com '√öltima sesi√≥n' - que podeu veure en obert a Vimeo i Facebook - 'Llanto', 'Recoge tus cosas' o 'Basuras'. I √©s que l'Escola de Cinema de Reus s'ha convertit en nom√©s cinc anys en un dels centres de producci√≥ de curtmetratges m√©s importants a escala catalana, gr√†cies al seu m√®tode docent basat en la formaci√≥ pr√†ctica i professional dels alumnes, que acaben la seva formaci√≥ perfectament preparats per enfrontar-se a un rodatge professional.

 

 

Taller d'Estiu: Una primera experi√®ncia amb el cinema

  

Aquest mes de juliol tornaran els Tallers d'Estiu de l'Escola de Cinema de Reus uns tallers, explica Daniel Villanueva ¬ęque van comen√ßar una mica com una aventura per no perdre el ritme de l'any per√≤ que s'han consolidat any rere any i que t√© molta acceptaci√≥ entre els joves als quals els agrada el cinema i que tenen curiositat per veure com es fa i participar en el proc√©s de creaci√≥¬Ľ

 

L'Escola de Cinema de Reus ja té a punt tot el programa formatiu pel curs 2019-2020 | Cedida

 

  

Ester Borrull, la coordinadora del Taller ens explica que ¬ęl'objectiu del taller √©s introduir a joves d'entre 12 i 16 anys en el m√≥n del cinema, coneguent els detalls de l'altre cant√≥ de la c√†mera, la seva hist√≤ria i els diferents llenguatges narratius. A m√©s, el Taller tamb√© inclou la producci√≥ i rodatge d'un petit curtmetratge i el seu posterior muntatge per tal de viure una experi√®ncia cinematogr√†fica completa¬Ľ.

  

Matrícula oberta pel Taller d'Estiu 2019 de l'ECIR

  

El taller est√† dividit en 4 setmanes. Les dues primeres d'√†mbit m√©s te√≤ric i focalitzades a descobrir els engranatges interns d'una pel¬∑l√≠cula i el material amb qu√® es treballa i les altres dues dedicades al rodatge i muntatge d'un curtmetratge.

 

 

  

Aquest rodatge es realitza en alguna localitzaci√≥ de la ciutat, cada any es treballa amb algun g√®nere en concret per aprofundir en les seves claus i llenguatges i el resultat final s'estrena en una sala de cinema. En definitiva, √©s un taller perqu√® els m√©s joves tinguin la seva gran experi√®ncia en el m√≥n del cinema.

 

La matrícula pel Taller d'Estiu ja és oberta i les places són limitades a 15. El taller es durà a terme de l'1 al 31 de juliol, de dilluns a divendres durant el matí. Teniu més informació i accés a fer la reserva de plaça a la pàgina web de l'Escola de Cinema de Reus.

 

'Parking Zombie', un dels rodatges del Taller d'Estiu de l'ECIR | Cedida

 

Matrícula oberta pel Curs 2019/2020

 

Tamb√© √©s oberta encara la matr√≠cula pel curs 2019/2020 que comen√ßar√† al mes de setembre i on podreu estudiar Creaci√≥ i Direcci√≥, Gui√≥ o Muntatge, a les instal¬∑lacions que l'ECIR t√© al centre de Reus. Tamb√© podeu matricular-vos al Diploma de Postgrau en Direcci√≥ Cinematogr√†fica que l'ECIR i la Universitat Rovira i Virgili posen en marxa el gener de 2020 per a alumnes que ja tinguin un grau universitari.

 

'En un rodatge s'han de cuidar tots els detalls per aconseguir la imatge perfecta' | Àngel Ullate

 

Rodatge de 'Caminos' de Guiomar Su√Ī√© | Cedida

 

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Reus. √Čs gratis!

Comentaris