Imatge d'un carrer inundat a Cerdanyola del Vallès

Aiguat molt extraordinari i totalment fora de lloc: quasi 300 l/m² a les portes de Barcelona, i no s'atura

El xàfec ha començat a mig matí i està castigant durament el sud del Vallès Occidental amb molts problemes i inundacions a l’àrea metropolitana

Aiguat descomunal  i molt extraordinari el que cau des de fa hores al sud del Vallès Occidental i que, ni de bon tros, estava previst. La ciutat més afectada és de llarg Cerdanyola del Vallès, on es concentren la majoria d’incidències i ja acumulen més de 250 l/m² des de mig matí d’aquest divendres, 18 de desembre, el que significa més d’un terç del que hi plou en tot un any en aquest punt, però caigut de cop. Una autèntica barbaritat.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En aquest municipi, hi ha moltes inundacions, escoles negades d’aigua i, inclús, evacuació d’alumnes d’escoles bressol, on l’aigua entra per tot arreu. I l’aiguat no s’atura. De fet, la zona de Collserola està sent l’epicentre de xàfecs persistents i totalment imprevistos en un divendres que, més enllà de plugims i ruixats febles, havia de ser força tranquil.

D’aquesta manera, diversos municipis de l’àrea de Barcelona al voltant de Collserola, concretament de l’est del Baix Llobregat, nord de la ciutat de Barcelona i sud dels dos Vallesos han patit avui xàfecs intensos i abundant, però la clara excepció està sent Cerdanyola del Vallès i rodalies, on es concentren la majoria de les gairebé 170 trucades al telèfon d’emergències 112 per incidències relacionades amb un aiguat que no dona treva.

A més, hi ha molts bassals d’aigua i petites inundacions a la C-58 i a l’AP-7 al seu pas per Cerdanyola, on els problemes de trànsit són molt importants. Altres localitats com Sant Cugat del Vallès, Ripollet o Mollet també estan rebent molta aigua, però en ciutats tan properes com Barcelona o Terrassa pràcticament no hi ha plogut aquestes darreres hores. Aquestes són algunes de les imatges del fort aiguat a Cerdanyola:  

Tot i que el xàfec afecta una zona molt reduïda, és tanta l’aigua que cau que rius com el Sec, el Ripoll, rieres de Collserola i el Besòs van plens a vessar. De fet, l’Agència Catalana de l’Aigua i Protecció Civil alerten que el riu Besòs ha superat el llindar d’alerta i l’aigua pot arribar a cotes que no són habituals en el tram final del riu. Molta precaució a la zona.