Vídeo: Una bola de foc creua el cel de Catalunya aquesta passada nit

El meteor va ser gravat per la càmera d'un vehicle elèctric al Vallès Occidental
El bòlid va ser molt vistós des del Vallès Occidental en direcció oest | Arxiu
 
 

Cap a les 21.47 hores de la nit d'aquest dimarts passat, 15 de setembre, la c√†mera del conductor d'un Tesla va poder enregistrar el v√≠deo del pas d'un b√≤lid que travessava el cel. Segons Joan P. Feliu, qui ha fet p√ļblic el v√≠deo a les xarxes socials. La lluminositat va ser molt destacable i l'estela de foc vistosa va durar gaireb√© 5 segons. El conductor insisteix en qu√® va ser molt vist√≥s. ¬ęDe fet, em pensava que no l'hauria captat, per√≤ la llum va ser tan vistosa que es pot observar perfectament al v√≠deo¬Ľ.

Diferències entre bòlids i meteorits

Un b√≤lid o bola de foc √©s el nom amb el qual s'anomena el fenomen llumin√≥s de 'magnitud 4 o inferior', produ√Įt quan una roca d'origen interplanetari penetra a l'atmosfera del nostre planeta, a velocitats d'entre 11 i 73 km/s. Generalment es tracta de roques despreses d'asteroides, cometes, o fins i tot la Lluna o Mart, i es pot parlar de meteorits quan aquestes arriben a la superf√≠cie terrestre sense desintegrar-se. 

"Descobriment històric: Troben indicis de vida al planeta Venus" "Alerta de Protecció Civil: Alta contaminació avui a tot el Camp de Tarragona"