La NASA admet que va retocar la famosa foto de l鈥檃rribada a la Lluna

Es tracta de la imatge en qu猫 es veu l鈥檃stronauta Buzz Aldrin al sat猫l路lit aquell 16 de juliol de 1969. Aquesta confessi贸 alimenta les teories de conspiraci贸 que posen en dubte aquella fita
A l'esquerra, la imatge original de Buzz Aldrin. A l'esquerra, la foto retocada | NASA

 

Confessi贸 inesperada la que ha fet la NASA aquestes darreres hores sobre la hist貌rica arribada a la Lluna de l鈥檋ome aquell 16 de juliol de l鈥檃ny 1969. L鈥檃g猫ncia espacial nord-americana ha adm猫s que la m铆tica foto en qu猫 surt l鈥檃stronauta Buzz Aldrin posant al damunt de la superf铆cie lunar est脿 retocada.

 

Immediatament, aquesta confessi贸 ha alimentat als que defensen les teories de conspiraci贸 que posen en dubte aquella fita que va canviar la hist貌ria de la humanitat. La foto en q眉esti贸, batejada amb el codi AS11-40-5903 i que va ser feta per Neil Armstrong, destaca per la soledat d鈥橝ldrin enmig de la superf铆cie del sat猫l路lit i el reflex a la visera del seu casc del mateix Armstrong, la Terra i el m貌dul lunar. No obstant, no apareix l鈥檃ntena de comunicaci贸 amb qu猫 es comunicava amb els seus companys i que hauria de ser a la motxilla que portava al damunt.

 

En aquest sentit, la NASA ha fet p煤blic el que va passar en aquell moment. En concret, en la foto original l鈥檃stronauta quedava molt amunt de la imatge i a la part inferior hi apareixia part del m貌dul lunar i moltes petjades. Un enquadrament que era inservible pels mitjans de comunicaci贸, ra贸 per la qual l鈥檃g猫ncia va decidir retocar-la per situar Aldrin al mig de la foto, obviant l鈥檃ntena de comunicaci贸, ja que, per alguna ra贸, en l鈥檕riginal tampoc sortia.

 

 

Les sospites que aquell esdeveniment va ser un muntatge

La NASA tamb茅 ha reconegut que va afegir m茅s cel a la imatge per fer-la m茅s est猫tica, mentre que en el primer pla de la foto original s铆 que es veu la base de l鈥檃ntena. Segons l鈥檃g猫ncia, aquesta 茅s l鈥櫭簄ica fotografia de l鈥檃rribada de l鈥檋ome a la Lluna que es va retocar, i la confessi贸 vol acabar amb les especulacions que, 50 anys despr茅s, encara segueixen ben vives. No obstant, per a moltes persones aquesta explicaci贸 de la NASA no fa m茅s que alimentar les conspiracions.

 

En aquest sentit, no s鈥檈nt茅n com l鈥檃ntena de comunicaci贸 d鈥橝ldrin no surt a la fotografia, mentre que molta gent analitza totes les imatges fetes aquell dia assegurant que la bandera est脿 en moviment (cosa impossible si no hi ha gravetat) o que falten estrelles, entre altres. Sigui com sigui, les teories de conspiraci贸 que asseguren que l鈥檋ome mai va arribar a la Lluna i que tot plegat va ser un muntatge dels Estats Units, de ben segur que ens acompanyaran tota la vida.  

 

Tamb茅 et pot interessar...

  • La NASA convertir脿 la Lluna en una base de proves per viatjar a Mart

 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris