1 de 10
SOCIETAT

La Fonda Suiza de Reus torna a obrir malgrat no tenir llicència

L'Ajuntament va retirar la llicència del bar-restaurant arran de diverses infraccions en matèria de salut pública

L'establiment ha tornat a aixecar la persiana després que se li hagi retirat la llicència | L. S.
per Jordi Olària Gras, Reus | 1 de juny de 2023 a les 12:17 |
La Fonda Suiza de Reus continua oberta malgrat que se li hagi suspès la llicència d'activitat. Fonts municipals confirmen que aquest dilluns, 29 de maig, la Guàrdia Urbana hi ha aixecat acta per aquest motiu. Segons apunten, aquest fet els comportarà una sanció econòmica.Tot i això, el negoci continua aixecant la persiana i, des de la policia local, s'afirma que "es fa un seguiment" de l'establiment. Des de l'Ajuntament, i segons com evolucioni la situació, es podria acabar adoptant la mesura de precintar el local. Una situació a la qual s'arribarà o no en funció de les actes que s'aixequin, per part de l'àrea d'Activitats, i del contingut de les actes i les infraccions, per part de Salut.

El passat 19 de maig es va suspendre la llicència d'activitat del bar-restaurant, tot i que la part d'allotjament del negoci pot continuar oberta. Segons expliquen veïns de la zona a TarragonaDigital, la part de restauració ara torna a estar oberta, però amb un cartell on s'especifica que tenen la cuina tancada i, per tant, segons afegeixen els testimonis, només serveixen begudes.

 

Retiren la llicència al bar-restaurant de la Fonda Suiza per infraccions sanitàries

Una sortida que no està contemplada dins de la retirada de la llicència d'activitat de restauració. Es va fer després de comprovar que hi havia infraccions en matèria de salut pública. Una inspecció anterior havia detectat les infraccions, i havia donat un temps de marge al negoci per solucionar-les.

Acabat el termini, i segons fonts coneixedores del cas, no s'havia arreglat res. Com a conseqüència, es va retirar la llicència de restauració de l'establiment. En paral·lel, algunes fonts apunten que es va revisar la part del negoci dedicada a l'allotjament, però a hores d'ara, no hauria suposat cap repercussió.
Aquesta part d'allotjament ha sigut un recurs molt utilitzat per part de l'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus. Per una banda, com a solució d'urgència per a famílies en situació de vulnerabilitat. Per l'altra, com a sortida d'urgència en casos d'accidents o situacions similars, com l'incendi que es va produir a l'avinguda de Vidal i Barraquer el mes de gener.
A més, l'establiment també s'ha convertit, des de fa temps, en un punt problemàtic, amb actuacions freqüents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra per aldarulls i baralles. Una situació que el veïnat ha denunciat repetidament demanant una solució. De fet, veïns i altres entitats reclamen que s'abordi a fons aquest escenari, més enllà de les repercussions que hagi de tenir la Fonda Suiza en concret.
Participació