Detenen dos vallencs per cultivar 1.400 plantes de marihuana a l'Alt Camp

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Marihuana comissada en una casa de Valls en el marc d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de drogues.
Marihuana comissada en una casa de Valls en el marc d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra el tràfic de drogues. | Mossos d'Esquadra
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:03h
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Valls van detenir ahir dijous dia 1 de juny dos homes, de 33 i 46 anys, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, un altre de defraudació de fluid elèctric i tinença d’armes.

L’operatiu policial es va fer després de confirmar l’existència d’una possible plantació de marihuana a l’interior d’una casa ubicada al camí de les Hortes de Valls. A primera hora del matí, els investigadors van accedir-hi amb el suport d’efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i de la Unitat de Seguretat Ciutadana. 

Un cop a l’interior van localitzar 1.422 plantes de marihuana de les quals prop de 300 estaven en un espai d’assecatge. A més, també es van intervenir 59 làmpades, 3 aparells d’aire condicionat, 4 filtres, 50 transformadors, ventiladors i extractors i una arma curta de foc. 

Durant l’entrada, els mossos van observar diversos productes fitosanitaris per a la protecció i el creixement dels cultius així com una escomesa de connexió elèctrica fraudulenta que seguidament va ser desmantellada per tècnics especialitzats. 

Dos homes que es trobaven a l’interior en el moment de l’entrada i perquisició van quedar detinguts com a responsables de la vigilància i el conreu de la plantació. Es dona la circumstància que un d’ells acumula fins a 15 antecedents policials. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. 

Els detinguts han passat aquest migdia a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Valls, qui ha decretat l’ingrés a presó d’un d’ells i la llibertat amb càrrecs de l’altre.