1 de 10
Economia

S'abarateixen els preus al Camp de Tarragona segons les últimes dades de l'IPC

L'IPC baixa set dècimes al maig al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre situant-se en el 2,8%

Els preus han baixat lleugerament. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 13 de juny de 2023 a les 10:25 |
L'Índex de Preus de Consum (IPC) ha caigut set dècimes al maig a Tarragona, fins al 2,8%, en comparació amb el mateix mes de l'any passat, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). D'aquesta manera, s'abarateixen els preus, tenint en compte la pujada del mes d'abril.

Tot i que baixen un punt, el preu dels aliments i les begudes no alcohòliques continuen liderant el rànquing arribant al 12,2% interanual respecte el maig del 2022. Puja un punt les begudes alcohòliques que s'incrementa fins al 9,6%. Hi ha una davallada també del transport, passant de l'1,2% al -3,5%. Finalment, l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles també baixen set dècimes, fins al -11,9%.

L'IPC baixa a Catalunya


Pel que fa a Catalunya, l'Índex de Preus de Consum (IPC) ha baixat set dècimes al maig, fins al 3,2%, en comparació amb el mateix mes de l'any passat. D'aquesta manera, l'indicador ha tornat a moderar-se després del lleuger repunt de l'abril.

Els aliments també han frenat els preus i encadenen dos mesos a la baixa, tot i que són un 11,5% més cars que fa un any. En comparació amb el mes d'abril, els preus s'han mantingut -la variació mensual de l'IPC és del 0%-. La inflació subjacent, que no té en compte aliments no elaborats i l'energia, ha caigut fins al 6,1%. Al conjunt de l'Estat, la variació anual de l'IPC s'ha situat en el 3,2%, nou dècimes per sota de l'abril.


Així doncs, la variació interanual de l'IPC a Catalunya ha coincidit amb la mitjana de l'Estat. D'aquesta manera, l'INE ha confirmat la dada avançada a finals de maig. Tot i que els preus són un 3,2% més cars que el maig del 2022, l'indicador interanual de Catalunya és el segon més baix des de l'agost del 2021, tan sols superat pel del passat mes de març (3,1%). A l'Estat, la variació interanual de l'IPC sí que és la més baixa des de l'estiu del 2021.

Pel que fa a la inflació subjacent, que descompta els preus més volàtils, la xifra catalana i estatal també han coincidit en el 6,1% i han encadenat dos mesos de baixada. La variació mensual de l'IPC a l'Estat també s'ha situat en el 0%.
Participació