1 de 10
Economia

El Vendrell ampliarà la gratuïtat a les escoles bressol al P-1

El ple ha aprovat la modificació de l'ordenança fiscal que regula les tarifes

Escola bressol del Puig al Vendrell | Ajuntament del Vendrell
per Marc Guitart, El Vendrell | 23 de juny de 2023 a les 16:37 |
L'Ajuntament del Vendrell ampliarà la gratuïtat a les escoles bressol al curs P-1. Des de fa dos anys, l'educació del P-2 és gratuïta al municipi. El govern local ja havia manifestat la intenció d'ampliar-ho al P-1, cosa que finalment es podrà fer per al curs 2023-2024.

Aquest 23 de juny, en una sessió de ple extraordinària, el consistori ha aprovat provisionalment una modificació de l'ordenança fiscal que regula les tarifes de les escoles bressol municipals. La modificació suposarà que l'ensenyament de P-1 ja no tingui cap cost per a les famílies el curs vinent. 


Des de l'Ajuntament han recordat que això suposarà un estalvi de 1.300 euros per família i curs. La mesura ha estat aprovada amb el vot a favor de l'equip de govern (PSC i PP) i els grups de Som Poble-ERC, Junts i Podem, mentre que Vox i Fem Vendrell s'han abstingut.

Municipi pioner

La regidora d'Ensenyament, Sílvia Vaquero, ha recordat que el Vendrell va ser "pioner" establint la gratuïtat al P-2, una cosa que ara també farà al P-1. Vaquero ha assegurat que les cinc escoles bressol municipals tenen la capacitat per acollir l'increment de demanda que això pugui suposar.

D'aquesta manera, a les llars d'infants municipals del Vendrell ja només es pagarà pel curs P-0, per bé que són molt poques les famílies que escolaritzen els seus nens el primer any de vida.

 
Participació