1 de 10
SOCIETAT

El Govern autoritza l'Energètica a entrar en l'accionariat de dos parcs eòlics tarragonins

L'operació arriba després que l'empresa pública assumís la instal·lació de plaques solars a les cobertes d'edificis de la Generalitat

Pla obert d'uns aerogeneradors a la comarca del Priorat. | Mar Rovira/ACN
per TarragonaDigital, Tarragona | 4 de juliol de 2023 a les 16:55 |
L'Energètica, l'empresa pública d'energia del Govern, entrarà a l'accionariat de dos parcs eòlics ubicats a les comarques tarragonines. L'Executiu ha decidit cedir a la companyia les participacions que fins ara tenia Avançsa, del Parc Eòlic Baix Ebre (PEBESA), i Trucafort. Així mateix, també s'ha autoritzat l'ampliació en un 7% de la participació en el capital de PEBESA.

Amb aquesta operació, l'empresa pública d'energia inicia la seva activitat de generació d'energia d'origen renovable arreu del territori, després d'assumir les instal·lacions fotovoltaiques en les cobertes dels edificis de la Generalitat.

 

Els dos parcs eòlics en què entrarà L'Energètica

PEBESA gestiona un parc eòlic de 4,05 megawatts a Tortosa i Avançsa és propietària d'un 25,33% de les seves accions. En el mateix acord, el Govern ha autoritzat l’operació per incrementar la participació de la Generalitat fins al 32,33% del capital de la companyia ebrenca.

Per la seva banda, Societat Eòlica l'Enderrocada és l'empresa propietària del parc eòlic Trucafort, de 29,85 megawatts de potència i ubicat a l'Argentera, Colldejou (Baix Camp), Pradell de la Teixeta i la Torre de Fontaubella (Priorat). En aquest cas, Avançsa és titular d'un 9,65% del seu capital


D'aquesta manera, prossegueix el procés d'integració de la gestió de tots els sistemes de producció d'electricitat d'origen renovable que són titularitat de la Generalitat.
Participació