1 de 10
REUS

Guaita als 15 anys d’Eurecat Reus: «Volem que Reus sigui ciutat de ciència i innovació»

L'alcaldessa de la capital del Baix Camp ha participat aquest dimecres en la celebració del 15è aniversari d'Eurecat

Foto de família de la celebració dels 15 anys d'Eurecat Reus. | Cedida
per TarragonaDigital, Reus | 6 de juliol de 2023 a les 10:20 |
L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, va participar aquest dimecres en l'acte de celebració dels 15 anys d'Eurecat Reus, nascut com a Centre Tecnològic en Nutrició i Salut (CTNS). L'esdeveniment va aplegar les institucions, empreses i persones que han estat claus des del seu impuls i desenvolupament fins a l'actualitat, per potenciar aquest centre de referència en recerca i innovació en els àmbits de la nutrició, la salut i les ciències òmiques.

Actualment, Eurecat Reus treballa en un centenar de projectes, amb una previsió d'ingressos que supera els 5 milions d'euros per a l'any 2023.


"Volem que Reus sigui ciutat de ciència i innovació"

Durant la cloenda de l'acte, l'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, va agrair a totes les persones que van fer possible la creació del CTNS i la trajectòria durant aquests 15 anys, i va destacar que cal posar en valor el talent del territori i la capacitat de transferència de coneixement, amb els quals Eurecat Reus n'és un referent.

"Hem de ser conscients de les potencialitats i talent que tenim al territori; i hem de crear xarxa", ha afegit. En aquest sentit, Guaita ha dit que "som en un moment clau perquè la ciència, la innovació i el coneixement siguin la base de la nostra societat, i del creixement econòmic i social".


Així mateix, ha afegit que "volem que Reus sigui ciutat de ciència i innovació, i això implica un treball com a ciutat i com a territori, de la mà de la resta de les administracions i de l'empresa privada”.

Finalment, ha afirmat que "el nostre futur passa per continuar generant sinergies de col·laboració amb qui té el talent i qui genera el coneixement", recordant que "l'Ajuntament de Reus hi ha estat, hi és i hi vol ser".

 

La celebració del 15è aniversari d'Eurecat

L'acte de celebració també ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó; el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès; i el director general Corporatiu i d'Operacions d'Eurecat, Xavier López. Durant l'acte s'ha repassat la trajectòria dels 15 anys del centre.

La celebració ha inclòs una ponència en la qual el consultor en innovació alimentària i director fundador d'ADreamUp, Carlos Chetrit, ha exposat la necessitat de realitzar estudis científics per demostrar l'evidència dels efectes saludables d'aliments i ingredients, l'estratègia d'establir col·laboracions amb centres tecnològics i les tendències en el futur de l'alimentació i la nutrició.
Participació