1 de 10
Política

Impulsem el Vendrell veu «propagandístic» l'anunci d'una nova ordenança de Civisme

La plataforma ciutadana creu que l'actual normativa ja dona resposta a aquests problemes, però que cal aplicar-la

Imatge d'arxiu d'una patrulla de la policia del Vendrell. | Policia Municipal del Vendrell
per Redacció / M.G., El Vendrell | 6 de juliol de 2023 a les 13:44 |
La plataforma ciutadana Impulsem el Vendrell ha valorat l'anunci fet pel nou regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, sobre la necessitat d'impulsar una nova ordenança de Convivència i Civisme. En una nota enviada als mitjans, des d'Impulsem creuen que és "un acte de propaganda sense sentit" del govern format per PSC i PP.

En aquest sentit, afirmen que l'actual ordenança de Civisme "és un text molt complet que recull moltes de les pràctiques incíviques del dia a dia i com poder-les resoldre", a més de "disposar i regular un cos d'agents cívics". Una normativa que tracta "no només el comportament de les persones a la via pública, sinó també la tinença d'animals i la gestió de residus", afegeixen.


Des d'Impulsem apunten que el que fa falta és que "s'apliqui realment l'ordenança vigent en tot el seu abast, amb la màxima celeritat i aplicant les mesures correctives necessàries perquè certes conductes incíviques no es repeteixin ni es cronifiquin". "No serveix de res aprovar ordenances si després no es compleixen", conclouen. La plataforma també demana que es recuperi la figura de l'Agent Cívic, que creu que pot deslliurar d'algunes funcions els agents policials.
  
Participació