1 de 10
SUCCESSOS

Laia Estrada denuncia un restaurant de Tarragona: «Vexats per parlar català»

La diputada de la CUP assegura que ella i la seva parella han rebut aquest tracte en un bar restaurant de la platja Llarga

La diputada de la CUP, Laia Estrada, en una imatge d'arxiu al Parlament. | ND
per TarragonaDigital, Tarragona | 16 d'agost de 2023 a les 18:00 |
La diputada de la CUP al Parlament, Laia Estrada, ha denunciat que ella i la seva parella ha estat "vexats pel simple fet de parlar català" en un bar restaurant situat a la platja Llarga de Tarragona. Estrada ha explicat la situació en un fil a la xarxa social Twitter i ha assenyalat que han omplert un full de reclamació, que han enviat a la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 

En aquest sentit, ha assenyalat que havien estat desenes de vegades en aquest establiment, sense que haguessin tingut cap conflicte. Però avui, després que el seu company demanés un entrepà i un refresc, el cambrer, que els havia atès altres vegades, li ha contestat "eh...?". Després de repetir-li la comanda tres vegades, Estrada assegura que el cambrer li ha exigit de males maneres que li parlés en "español".

Davant això, Estrada explica que el seu company li ha dit en castellà al cambrer que "si no entenia el català només calia que ho digués de bones a primeres". El treballador del restaurant ha contestat, segons la diputada cupaire, que "yo solo hablo español en todas partes". La resposta del companya d'Estada ha estat que si va a treballar a Alemanya també parlaria "en español".

 

Estrada denuncia que la resta de treballadors ha acusat el seu company sense haver presenciat els fets

El cambrer ha marxat "despotricant" cap a la cuina i, posteriorment, la resta de treballadors s'han afegit a la discussió, que no havien presenciat els fets, acusant el company de Laia Estrada d'haver volgut obligar el cambrer a parlar en català. Així mateix, segons la cupaire, també han afirmat que havia parlat de males maneres.

Davant tot això, Estrada i la seva parella han dit els treballadors que no calia que els servissin la comanda i han demanat un full de reclamació, que han hagut d'omplir a la recepció del càmping al qual pertany el bar restaurant. La diputada ha assenyalat que l'empresa no ha volgut signar el full de reclamació.


Així, han enviat la còpia de la queixa a a la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Estrada finalitza el seu escrit lamentant que "no només es vulneren els nostres drets lingüístics, sinó que a sobre se'ns acusa de provocar conflictes".
Participació