1 de 10
Cultura

El Morell celebra la Diada de l'11-S amb cinema i cultura

Els gegants i el Ball de Capgrossos Petits del municipi se sumen a les danses de l'Associació Cultural Sardanista per conformar el programa d'activitats

Els gegants del Morell participaran a la Diada Nacional. | Laia Solanellas
per TarragonaDigital, El Morell | 5 de setembre de 2023 a les 17:18 |
El Morell ha presentat els actes que realitzarà per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, el dilluns 11 de setembre. La cultura popular i el cinema seran els eixos centrals de la programació, la qual es desenvoluparà durant la tarda de dilluns.

En aquest sentit, les activitats començaran a les sis de la tarda, davant del Centre Cultural. Allí hi haurà danses i cultura tradicional catalana gràcies a la participació dels gegants del Morell, el Ball de Capgrossos petits de l'Associació Cultural Embruix, sardanes a càrrec de l'Associació Cultural i Sardanista del Morell i el Ball de Gitanes de Torredembarra.


Després de les ballades i danses dels participants, es durà a terme la lectura del manifest institucional que commemora la diada catalana. El regidor de Cultura i Festes de l'Ajuntament del Morell, Miquel Roig, ha explicat que "el recobrament nacional dels pobles passa per la reivindicació de tots els símbols a través dels quals les comunitats s'identifiquen a si mateixes", motiu pel qual la cultura serà l'eix central de l'11-S al Morell.

La jornada es tancarà a les vuit del vespre al Teatre Auditori del Morell. Es projectarà de manera gratuïta la pel·lícula 'Suro', dirigida per Mikel Gurrea i que explica la història de l'Elena i l'Iván, una parella a punt de ser pares per primera vegada i que deixen la ciutat per traslladar-se al camp.
Participació