Liciten la instal·lació de panells fotovoltaics al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona

El pressupost inicial de la licitació és de 767.943,74 euros, sense IVA, i les empreses poden presentar les seves propostes fins a finals de setembre

Imatge d'una de les instal·lacions fotovoltaiques que ja té el port.
Imatge d'una de les instal·lacions fotovoltaiques que ja té el port. | Cedida
06 de setembre del 2023
Actualitzat a les 10:27h
El Port de Tarragona continua endavant amb la seva missió per esdevenir una infraestructura més verda i en aquest sentit ha sortit a concurs la licitació per a la instal·lació de plaquesfotovoltaiques al Refugi 1 del Moll de Costa.

La licitació té un pressupost inicial de 767.943,74 euros, sense IVA, i una previsió de construcció d'uns quatremesos i mig. Tots els requisits necessaris per a les empreses es poden consultar en aquest enllaç, mentre que el termini per presentar les propostes estarà obert fins al 29 de setembre.

Amb aquesta nova infraestructurafotovoltaica, el Port de Tarragonaampliarà les instal·lacions d'aquestes característiques a la zona, ja que el Refugi 2, on està ubicat el Museu del Port, ja compta amb un parcfotovoltaic des de l'any 2021. De fet, està previst que la nova instal·lació fotovoltaica tingui les mateixescaracterístiques que la del Refugi 2, segons explica l'ens en un comunicat, per "mantenir les mateixes característiques geomètriques, tècniques i de disseny".

Reducció d'emissions de CO2 al Port de Tarragona


Les noves plaquessolars al Refugi1 de la infraestructura portuària hauran d'assegurar energia fotovoltaica el màximnombred'hores del període d'irradiaciósolar, amb una potència nominal de 200Kwn i una potència pic de 267,54Kwp.

Això, segons el port, derivarà en una reducció anual d'emissions de 90tCO2 i un estalvieconòmic anual de 56.450 euros. L'energia generada serà consumida instantàniament i no generarà excedents, és per això que a la licitació també s'inclou l'adequació i la instal·lació d'un nou grup electrogen per a l'alimentació de tots els edificis del Moll de Costa, així com la centralització dels quadres elèctrics i inversors de les plantes de producció del Refugi 1 i 2.

Actualment, el Port de Tarragona ja produeix energiafotovoltaica des del sostre de l'edifici administratiu, a l'edifici del nou Punt d'Inspecció Fronterer, a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, a l'edifici de la Policia Portuària i al Refugi 2, el Museu del Port.