1 de 10
Infraestructures

Liciten la instal·lació de panells fotovoltaics al Refugi 1 del Moll de Costa de Tarragona

El pressupost inicial de la licitació és de 767.943,74 euros, sense IVA, i les empreses poden presentar les seves propostes fins a finals de setembre

Imatge d'una de les instal·lacions fotovoltaiques que ja té el port. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 6 de setembre de 2023 a les 10:14 |
El Port de Tarragona continua endavant amb la seva missió per esdevenir una infraestructura més verda i en aquest sentit ha sortit a concurs la licitació per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques al Refugi 1 del Moll de Costa.

La licitació té un pressupost inicial de 767.943,74 euros, sense IVA, i una previsió de construcció d'uns quatre mesos i mig. Tots els requisits necessaris per a les empreses es poden consultar en aquest enllaç, mentre que el termini per presentar les propostes estarà obert fins al 29 de setembre.


Amb aquesta nova infraestructura fotovoltaica, el Port de Tarragona ampliarà les instal·lacions d'aquestes característiques a la zona, ja que el Refugi 2, on està ubicat el Museu del Port, ja compta amb un parc fotovoltaic des de l'any 2021. De fet, està previst que la nova instal·lació fotovoltaica tingui les mateixes característiques que la del Refugi 2, segons explica l'ens en un comunicat, per "mantenir les mateixes característiques geomètriques, tècniques i de disseny".

Reducció d'emissions de CO2 al Port de Tarragona


Les noves plaques solars al Refugi 1 de la infraestructura portuària hauran d'assegurar energia fotovoltaica el màxim nombre d'hores del període d'irradiació solar, amb una potència nominal de 200Kwn i una potència pic de 267,54Kwp.


Això, segons el port, derivarà en una reducció anual d'emissions de 90tCO2 i un estalvi econòmic anual de 56.450 euros. L'energia generada serà consumida instantàniament i no generarà excedents, és per això que a la licitació també s'inclou l'adequació i la instal·lació d'un nou grup electrogen per a l'alimentació de tots els edificis del Moll de Costa, així com la centralització dels quadres elèctrics i inversors de les plantes de producció del Refugi 1 i 2.

Actualment, el Port de Tarragona ja produeix energia fotovoltaica des del sostre de l'edifici administratiu, a l'edifici del nou Punt d'Inspecció Fronterer, a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors, a l'edifici de la Policia Portuària i al Refugi 2, el Museu del Port.
Participació