1 de 10
Santa Tecla 2023

Repsol i les colles castelleres de Tarragona ratifiquen la seva unió

La multinacional signa un conveni amb les colles en el qual aportarà 26.000 euros per als seus projectes

Repsol i les colles castelleres de Tarragona han ratificat la seva unió. | Cedida
per TarragonaDigital, Tarragona | 7 de setembre de 2023 a les 09:39 |
Les quatre colles castelleres de la ciutat de Tarragona i Repsol han escenificat la signatura d'un conveni amb l'empresa amb una dotació de 26.000 euros que les entitats podran destinar a les seves iniciatives i projectes.

Des de Repsol es vol ratificar d'aquesta manera "el seu compromís amb la cultura popular i les Festes de Santa Tecla", i és que aquest any es compleixen 25 anys que la multinacional s'implica en la festa major tarragonina. 


El suport a les colles tarragonines l'han escenificat a la plaça de les Cols de la ciutat, amb la presència del director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Javier Sancho, i els presidents de les quatre colles: Oriol Olivé (Xiquets de Tarragona), Yasmina Armesto (Colla Jove Xiquets de Tarragona), Lluís Monfort (Xiquets del Serrallo) i Frederic Arias (Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau).

"Com a companyia compromesa amb el territori, històricament hem col·laborat amb les seves entitats i en especial amb la seva cultura tradicional i popular. Dins d’aquest context, el suport al món casteller ha estat sempre un dels eixos principals", recorda el director, Javier Sancho.


"Dins del món casteller, a més de les colles tarragonines, també col·laborem amb la Coordinadora de Colles, el Concurs de Castells, el Museu Casteller... Sempre hem apostat pels castells perquè, a més d’estar alineats amb el nostre compromís amb el Camp de Tarragona, els seus valors son també els valors de Repsol, com el treball en equip, el rigor o el compromís", afegeix Sancho.

Les colles celebren l'aportació de Repsol


Els quatre presidents de les colles de Tarragona han volgut valorar "molt positivament el suport de Repsol. No és el primer cop que el rebem, que ens ajuda en la nostra activitat castellera en diferents àmbits. En el condicionament del pati, temes de seguretat, de difusió de la colla, etc...", ha afirmat el president dels Xiquets de Tarragona, Oriol Olivé.


Per la seva banda, la presidenta de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Yasmina Armesto, ha destacat que l'aportació de Repsol és "pràcticament imprescindible perquè les colles puguem seguir al peu de canó", ja que gran part dels diners ha anat destinat a millores en seguretat, com l'adquisició dels cascs, millores als locals, etc.

Per als Xiquets del Serrallo, la signatura del conveni amb Repsol representa "un pas molt important". "Fa cinc anys que estem pendents de poder instal·lar una nova xarxa d’assaig al local, i l'aportació de Repsol ens ajudarà molt per poder tirar endavant aquest projecte", explica el seu president, Lluís Monfort.


Finalment, des de la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau es mostren "contents i orgullosos d’aquest acord" que els ajudarà a tirar endavant "un seguit de millores al local, que és una despesa important", afegeix el president, Frederic Arias.
Participació