1 de 10
Santa Tecla 2023

El Port de Tarragona es bolca amb Santa Tecla amb una desena d'actes

L’Autoritat Portuària de Tarragona referma la seva col·laboració amb el teixit associatiu de la ciutat

El Port de Tarragona ha organitzat una desena d'actes per Santa Tecla. | TarragonaDigital
per TarragonaDigital, Tarragona | 12 de setembre de 2023 a les 13:50 |
El Port de Tarragona s'uneix novament a les celebracions de Santa Tecla, una de les festes majors més destacades i simbòliques de Catalunya. En aquesta edició, l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT) col·labora en l'organització de més de deu actes, amb el Moll de Costa i el Serrallo com a escenaris principals per a aquestes festivitats.A més de l'organització d'actes específics per a la Festa Major, el Port de Tarragona també ha establert col·laboracions amb diverses entitats de la ciutat, com la Cucafera, els Diables Voramar i la Colla Castellera dels Xiquets del Serrallo.

Les celebracions que compten amb la participació del Port de Tarragona començaran el dimecres 13 de setembre amb la celebració dels 10 anys del Fet a Tarragona al Tinglado 1 del Moll de Costa. El dijous 14, es durà a terme l'inauguració de l'exposició 'Petits' d'Antonio Latre a les 19 hores, també al Tinglado 1. A la mateixa hora, però en aquest cas al Col·legi d'Arquitectes de Tarragona, tindrà lloc la conferència i inauguració de l'exposició 'Parc del Port'.

Una festa inclusiva, exposicions i més activitats


El dissabte 16 de setembre, el Refugi 1 acollirà la Festa per a Tothom, una fórmula inclusiva per a persones amb capacitats especials que celebra la seva 31a edició, organitzada per DOW. Aquest mateix dia es realitzarà la Marxa de l'Aigua de Sant Magí, una marxa de resistència seminocturna no competitiva de 35 quilòmetres que sortirà de Rodonyà i arribarà al Moll de Costa. La jornada finalitzarà amb el 74è Concurs de Colles Sardanistes a la pèrgola del Serrallo, amb l'esperança de reunir més de 300 sardanistes de tot Catalunya.

El diumenge 17 de setembre, el Moll de Costa i el Serrallo seran l'escenari de la 43a edició de la Peonada Popular. Durant els dies de la Festa Major, el Moll de Costa també acollirà diverses exposicions, com "Petits" d'Antonio Latre al Tinglado 1, "Cent Anys del Rellotge del Port" al Tinglado 2 i "Santa Tecla Petita aquarel·lada" de Josep M. Sanchez Maza al Refugi 2.


Santa Tecla, declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional l'any 1996 i Festa Patrimonial d'Interès Nacional l'any 2010 pel Govern de la Generalitat de Catalunya, així com Festa d'Interès Turístic per l'Estat l'any 2002, és una de les Festes Majors més emblemàtiques dels Països Catalans.

Amb orígens que es remunten al segle XIV amb l'arribada de la relíquia de Santa Tecla a la ciutat, aquesta celebració especial compta amb la participació activa del Port de Tarragona i diverses entitats relacionades, destacant la Cucafera, els Diables Voramar i la Colla Castellera dels Xiquets del Serrallo. A més, enguany, el Port de Tarragona patrocina dos actes destacats com el Ball de Dames i Vells, i la retransmissió de la diada castellera a través de RAC1.
Participació