1 de 10
Santa Tecla 2023

Els vídeos més espectaculars de la Baixada de l'Àliga 2023 per Santa Tecla

L'acte va tornar a ser el més multitudinari de les festes de Tarragona i es va poder veure el conegut Jordi Cruz, d'Art Attack, gaudint-lo

La Baixada de l'Àliga va tornar a ser multitudinària. | Instagram
per TarragonaDigital, Tarragona | 22 de setembre de 2023 a les 09:29 |
La ciutat de Tarragona ja està completament immersa en els dies grans de la Festa Major de Santa Tecla. Un dels actes més esperats cada any és, sens dubte, la Baixada de l'Àliga, un recorregut nocturn amb elements del seguici festiu i les bandes musicals que fa les delícies de tarragonins i no tarragonins.

Com és habitual, l'acte també s'utilitza a mode reivindicatiu i alguns elements —especialment l'Àliga— es guarneixen d'acord amb la protesta o celebració que volen fer. Enguany, l'Àliga lluïa el mític cartell antifeixista de l'any 1936 creat per Pere Català i Pic, 'Aixafem el feixisme'.


L'Ajuntament de Tarragona havia posat en marxa un dispositiu de seguretat sense precedents davant la previsió que aquest fos un dels actes més multitudinaris i dit i fet. La Baixada de l'Àliga no va decebre i va tornar a omplir de gom a gom els carrers de la Part Alta, creant les ja típiques escenes de màxima compressió entre el públic assistent. 

Una curiositat de la nit va ser la presència del presentador i actor Jordi Cruz, conegut pel programa Art Attack, el qual va compartir a les seves històries d'Instagram com va viure la Baixada des de dins.


Les imatges que va deixar, especialment en el seu moment més esperat al Pla de la Seu, són espectaculars i han estat recollides i compartides a les xarxes socials per diversos usuaris.
 

Sense incidents destacables


Malgrat l'alta concentració de persones en aquest esdeveniment, no hi va haver incidents destacables segons fonts del consistori. Dos petits focs de restes que hi havia a terra es van poder apagar ràpidament i també es va enxampar l'autor dels fets. Tret d'aquest succés, tot va anar com una seda.

 
Participació