Calafell anuncia un increment del 10% en la majoria de taxes i impostos

L'alcalde Ramon Ferré ha assegurat que "no hi ha una altra opció, perquè l'alternativa seria retallar serveis o inversions"

El PSC i Junts governen a l'Ajuntament de Calafell.
El PSC i Junts governen a l'Ajuntament de Calafell. | Facebook
11 d'octubre del 2023
Actualitzat a la 13:33h
L'Ajuntament de Calafell incrementarà els impostos i taxes de cara a l'any 2024. Així ho ha explicat l'alcalde del municipi, Ramon Ferré, en una entrevista als canals d'informació municipals. En aquest sentit, el batlle ha dit que "soc el primer que no vol apujar els impostos o les taxes, però no enganyaré ningú. No hi ha una altra opció, perquè l'alternativa seria retallar serveis o inversions".

Ferré justifica aquesta pujada d'impostos perquè "els costos de tota mena han pujat de preu de forma esbojarrada en els darrers temps. Els més evidents són els costos energètics, però no són pas els únics. També ens han caigut unes despeses extraordinàries, vingudes d'altres administracions i de normatives generals, que no tenen un impacte precisament petit".
 

"És inevitable demanar a la ciutadania un esforç"

El batlle de Calafell ha recordat que "des de 2017 els impostos i taxes estan congelats. I el 2016, vam baixar l'IBI un 10% i allí continua. Ha anat bé i hem pogut tirar endavant una gran transformació del municipi, que ens deien que no seria possible abaixant impostos".

En aquest sentit, però, ha detallat que "ara ha arribat un moment en què és inevitable demanar a la ciutadania un esforç per evitar el que serien molts mals per a tothom". Ferré ha dit que "no estem a la vora de la fallida", com alguns ajuntaments de la demarcació han alertat els darrers dies.
 

Un increment d'un 10% en l'IBI i la majoria de les taxes

Tot i que encara no és definitiu, l'alcalde de Calafell ha anunciat que "l'augment de l'IBI estarà al voltant de la rebaixa que vam fer el 2016. És a dir, el 10%, potser un punt més". La major part de les taxes també s'incrementaran un 10%, mentre que el transport escolar pujarà un 100% i el preu del transport urbà s'incrementarà en un 50%.

Pel que fa a les terrasses, el preu del metre quadrat passarà de 22 euros a 44 euros. Ramon Ferré ha detallat que aquest serà l'únic increment en taxes i impostos del mandat, que només es revisaran segons l'IPC durant els pròxims quatre anys.