1 de 10
POLÍTICA

L'amnistia es debatrà al ple d'aquest divendres de l'Ajuntament de Tarragona

ERC presenta quatre mocions en una sessió marcada per la polèmica al voltant de la pujada d'impostos

La regidora Maria Roig (ERC), durant la roda de premsa d'aquest dimarts. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Tarragona | 17 d'octubre de 2023 a les 16:35 |
El ple municipal de Tarragona arribarà aquest divendres amb mocions sobre política local però també nacional. I és que Esquerra Republicana ha presentat un text per tal de fer posicionar a favor el consistori de l'amnistia i del dret a l'autodeterminació. D'aquesta manera, el PSC i En Comú Podem —socis al govern espanyol en funcions— s'hauran de posicionar sobre unes negociacions encara en marxa.

"Volem saber què n'opinen", ha dit la portaveu del grup municipal d'ERC, Maria Roig, aquest dimarts en roda de premsa.

 

L'increment d'impostos marca l'actualitat

La sessió estarà marcada per la intenció del l'alcalde Rubén Viñuales d'apujar l'impost de l'IBI fins a un 20% més del que es paga actualment. Ahir mateix es van reunir el PSC i els republicans per tal d'expressar les posicions de cada grup.

Per ara, aquests darrers es tanquen a no apujar-lo més d'un 3,5%, que és l'índex d'increment de l'IPC. Roig fins i tot ha emplaçat els socialistes a negociar amb la resta de grups de l'Ajuntament.

 

Altres mocions d'ERC al ple

ERC ha presentat un total de quatre mocions al ple. La primera servirà per "reivindicar" el "compromís" amb els veïns residents de la zona de Llevant, per tal d'habilitar un centre cívic a l'entrada de la Ciutat Residencial, reconvertida aviat en alberg.

Els republicans també reclamen al govern municipal que s'elabori un pla local d'accessibilitat, amb participació ciutadana, així com la instal·lació de llums LED al patrimoni, per tal de fomentar l'eficiència energètica.
Participació