1 de 10
SUCCESSOS

Cop dels Mossos al tràfic de drogues: sis detinguts i 1,75 milions d'euros en marihuana comissats

L'operatiu policial s'ha desenvolupat als municipis de Segur de Calafell i a Sant Esteve Sesrovires

Els Mossos han detingut sis persones en l'operatiu policial. | Mossos d'Esquadra
per TarragonaDigital, Segur de Calafell | 20 d'octubre de 2023 a les 17:35 |
Sis persones d'entre 20 i 36 anys detingudes i 1,75 milions d'euros en marihuana comissats és el balanç d'una operació dels Mossos d'Esquadra contra un grup criminal responsable de quatre plantacions d'interior d'aquest estupefaent a Segur de Calafell (Baix Penedès) i Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat).

Les detencions han tingut lloc aquest dijous 19 d'octubre i els agents han trobat més de 600 quilos de la planta. La policia acusa els individus de tràfic de drogues, pertinença a grup criminal, defraudació de fluid elèctric i danys.

 

Mig any d'investigació

La investigació va començar l'abril passat, després de tenir indicis que a la casa de Segur de Calafell hi podia haver una plantació d'interior de marihuana de cultiu intensiu. Durant les tasques de vigilància i investigació, els Mossos van constatar que a la casa hi havia habitualment dues persones, una que hi vivia i l'altra que feia tasques de logística.

Més endavant es va poder connectar els dos individus amb tres naus industrials de Sant Esteve Sesrovires, on els Mossos creien que també hi havia plantació de marihuana d'interior. Els quatre immobles presentaven un consum d'electricitat superior a l'habitual, valorat en 280.000 euros i defraudat amb connexions il·lícites.


Durant aquesta fase de la investigació, els agents van ubicar quatre persones més al presumpte grup criminal.
 

Dues detencions a Segur de Calafell

Amb tots aquests indicis, el jutge va autoritzar que els Mossos entressin ahir al matí als quatre immobles. A Segur de Calafell es van detenir dos homes de 20 i 33 anys i es van comissar 163 plantes de marihuana, així com 5 quilos de cabdells envasats al buit preparats per ser distribuïts. A més es va comprovar que s'havia fet obres per ubicar la plantació que havien provocat danys greus a l'estructura.


A Sant Esteve Sesrovires es van fer les altres quatre detencions, quatre homes de 24, 25, 27 i 36 anys. A més van comissari 3.174 plantes de marihuana en període de creixement, amb cabdells, a punt de ser recollida i amb un pes aproximat de 600 quilos. El valor de l'estupefaent es calcula en 1,75 milions d'euros.

Tant a la casa com a les naus hi havia gran quantitat de maquinària i material destinat al conreu professional de marihuana amb un valor mínim de 100.000 euros, segons els càlculs dels Mossos.


Finalment, amb l'ajuda dels tècnics de la companyia elèctrica es va confirmar que els quatre immobles investigats estaven connectats fraudulentament a la llum i van ser desconnectats.

Els detinguts passaran properament a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell.
Participació