1 de 10

El misteri del nazi mort a les Terres l'Ebre: tenia un arsenal d'armes a casa

La víctima, de 60 anys i nacionalitat brasilera, tenia seu domicili ple de propaganda del III Reich i de Hitler

per Antonio Ramos Llauradó, 9 de març de 2022 a les 09:46 |

La mort d'un home a casa seva a Roquetes, a les Terres de l'Ebre, ha revelat un important arsenal d'armes i una gran quantitat de propaganda nazi. Ho ha avançat el digital 'El Nacional', que ha explicat que la víctima va ser trobada sense vida després de diversos dies sense donar senyals de vida. Segons l'autòpsia, la mort d'aquesta persona, de 60 anys, es va produir a causa d'una llarga malaltia.

 

La sorpresa va arribar amb la gran troballa que es va fer al domicili del finat, situat en un xalet apartat. Repartit per tot l'habitatge, els Mossos d'Esquadra van descobrir una gran quantitat de material de propaganda nazi, del III Reich i de grups d'extrema dreta d'arreu d'Europa. Així mateix, també van trobar un important arsenal, amb 23 armes blanques, una pistola elèctrica i tres armes de foc, amb munició diversa.

 

Els fets van tenir lloc a finals del passat mes de gener al municipi de Roquetes. Segons el citat mitjà, agents de la Comissaria General d'Informació, dedicada a la lluita contra el terrorisme i els extremismes violents, van fer una entrada al xalet després que es retirés el cadàver de la víctima, un home de 60 anys i de nacionalitat brasilera.

 

No tenia antecedents ni estava sota el radar dels Mossos

Entre el material que van trobar els agents de la policia catalana a la casa, hi havia banderes de les SS, creus gammades i altres elements amb simbologia de Hitler i del règim nazi. Així mateix, durant el registre a l'habitatge van trobar armes de foc, armes blanques —fins a 24 de diversa tipologia— i abundant munició.

 

Segons la informació del digital 'El Nacional', l'home no estava sota el radar dels Mossos d'Esquadra, que consideren que no era una persona perillosa, tot i la troballa que es va fer a casa seva després de la seva mort. En aquest sentit, aquesta personal no tenia antecedents i tampoc tenia cap ordre de detenció internacional.

 

En aquest sentit, però, la policia catalana manté oberta una investigació per acabar d'esbrinar si la víctima trobada morta a casa seva tenia vinculació amb algun grup supremacista blanc o d'extrema dreta.

Participació