1 de 10
Música

Els reusencs Koeman promouen el vitalisme en el nou videoclip de «Tu»

El duet format per Gerard Alcover i Emili Llamas presenta el vídeo del seu últim senzill i es referma en el "pop feliç" com a segell musical i estilístic

Els reusencs Koeman acaben de presentar el videoclip del seu cinquè senzill, "Tu" | Twitter / @koemanpop
per Sandra Pérez, Reus | 4 de novembre de 2023 a les 06:00 |
Els reusencs Emili Llamas i Gerard Alcover, integrants del duet musical Koeman, acaben de presentar un nou videoclip pel seu cinquè senzill, "Tu". Caracteritzats per un segell que han definit com a "pop feliç", la cançó està tenint molt bona acollida des que la van publicar el passat mes de setembre.

"Tu" és un tema ple d'alegria i positivitat que plasma "la sensació que tens quan coneixes a una persona i veus que, d'una manera o una altra, entrarà a la teva vida i que hi haurà una relació interessant, sigui amorosa, d'amistat o fraternitat", explica Alcover. De fet, "el que més ens agrada és que cadascú la pot interpretar com vulgui, però resumeix el moment en què descobreixes que hi ha un feeling o interès amb una persona", afegeix.


Aquesta premissa es construeix amb frases com "aquells ulls de color de cafè amb llet i pa torrat i la teva mirada plena de futurs en blanc" o "sé que un dia volaràs i de mi t'allunyaràs, només m'agradarà saber que ets feliç, que tot va bé, però sempre et portaré tatuada a la pell".

Minimalista i multicolor

D'aquesta manera, el videoclip parteix del mateix concepte de 'pop feliç' i d'una senzillesa visual. "Nosaltres sempre anem vestits de colors vius i primaris i buscàvem un visual que desprengués lluminositat", descriu el músic. En la col·laboració amb la productora reusenca Acid Factory van trobar la fórmula d'èxit que encaixava amb el seu projecte.

Sota la direcció de Víctor Rubio i la producció de David Fernàndez, el videoclip de "Tu" consta d'escenes divertides i quotidianes que busquen transmetre optimisme i bon rotllo, a través d'una estètica innovadora i captivadora.
El vídeo, minimalista i ple de colors, compta amb Llamas i Alcover com a únics protagonistes en diferents escenes quotidianes i 'simples': tocant instruments, fent malabars, ballant, menjant maduixes o jugant amb un globus, entre d'altres. Així, Koeman va presentar aquest 3 de novembre un videoclip senzill, però entretingut i que segueix els ritmes electrònics del tema.


Davant els motius d'afegir un visual, Gerard Alcover exposa que "estan tenint molt bon feedback, l'han defensat en directe i el públic l'ha ballat molt; però avui dia la gent consumeix música auditivament però també visualment en plataformes digitals". "Volem que el videoclip sigui un suport visual per als bons resultats que estem obtenint musicalment", expressa.

Tot queda a casa

A més, el videoclip de "Tu" suposa una col·laboració entre quatre reusencs, amics, que es coneixen de tota la vida i encara no havien treballat plegats. Alcover evidencia que "Acid Factory és una empresa reusenca que ha col·laborat amb la majoria dels músics de casa nostra -entre ells, Joan Masdéu, Fito Luri o Ariel Santamaria- i són coneguts també pels mitjans locals".

David Fernández i Víctor Rubio coneixien el projecte dels Koeman i han sabut interpretar les seves idees visualment. I, principalment, "el més important és que, com estem en un sector en què som pocs i tot ja és prou complicat, si no fem una mica de pinya des de casa, sempre costa molt més", conclou Alcover. 

Els reusencs Koeman acaben de presentar el videoclip del seu cinquè senzill, Foto: Cedida

Creure en el projecte

Koeman no només aposta per la proximitat i 'unir forces' al territori, si alguna cosa els caracteritza és la creença ferma en allò que fan. Llamas i Alcover ja formaven part del conegut grup Pokers, que es va dissoldre l'any 2019, i tots dos van decidir iniciar un nou projecte musical.


"Fins llavors, era una instrumentació molt fixa, i en ser nosaltres dos vam tenir molta més llibertat creativa i vam començar a innovar el nostre estil", descriu Gerard Alcover. Van començar a experimentar sons més electrònics, nous arranjaments i a introduir altres instruments que els han permès instaurar el segell de "pop feliç".

Melodies alegres, enganxoses i electròniques que fugen del pop clàssic per transmetre energia, ganes de ballar i de viure. "Volíem aprofitar la música per impartir certa dosi de felicitat a la gent", expressen.

"Tu" és la cinquena cançó que publiquen des del 2020 i, després d'un estiu ple de concerts, planifiquen la temporada vinent amb un directe renovat que combina senzills propis i versions en català de hits internacionals. "Creiem en tot el que fem i ho volem defensar, la idea és anar cançó a cançó perquè cadascuna tingui un temps de vida propi i el recorregut que es mereix per la feina que hi ha al darrere", conclouen des de Koeman.
Participació