Projecten una nova zona industrial a la Bisbal del Penedès

Una empresa proposa a l'Ajuntament penedesenc la construcció d'un parc industrial de 48 hectàrees

La nova zona industrial tindria una superfície de 48 hectàrees.
La nova zona industrial tindria una superfície de 48 hectàrees. | Cedida
06 de novembre del 2023
Actualitzat a les 10:34h
L'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha rebut aquest dilluns una proposta per a la creació d'una nova zona industrial. Segons ha explicat el consistori, una empresa privada vol construir un parc empresarial de 48 hectàrees al municipi. En aquest sentit, representants de la companyia es van reunir fa uns dies amb el govern municipal per abordar els detalls d'aquesta zona industrial que rebria el nom de les Planes del Vent.

La proposta que s'ha presentat és la d'un parc empresarial de 48 hectàrees, dins d'una zona industrial, logística i de serveis amb vials, zones verdes i 4 hectàrees de zona d'equipaments municipals. Aquesta zona estarà a més de 450 metres de les cases de l'avinguda de la Generalitat i l'avinguda de la Diputació i hi haurà un carril bici que envoltarà tota la zona i que permetrà anar del nucli a les empreses.

A més, serà una zona industrial sostenible, amb plaques solars fotovoltaiques als sostres de les empreses per proveir-les d'energia i un disseny integrat en l'entorn de vinya i oliveres. Les naus es construiran segons demanda i, per tant, no es construiran naus perquè quedin buides. 

L'alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que "durant aquest últim any, després d'escoltar els bisbalencs i les bisbalenques i de prendre nota de les seves inquietuds i propostes de millora per a la creació d'una nova zona industrial, hem aconseguit que es reflecteixin en aquesta proposta, de manera que sigui molt més reduïda i llunyana del nucli urbà". 

En aquest sentit, la zona industrial inclourà una zona d'equipaments municipals. La batllessa del municipi ha avançat que "hi ha una important empresa industrial interessada en instal·lar-s'hi"
 

L'alcaldessa destaca els avantatges que suposarà aquesta nova zona industrial

La batllessa bisbalenca ha explicat que "quan sigui el moment, s'engegarà un procés participatiu perquè els bisbalencs i les bisbalenques decideixin què s'hi fa a la zona d'equipaments: un parc, un jardí, una zona esportiva o una zona d'oci". A més, des de l'equip de govern es promourà la creació d'un centre de formació professional dual i de formació ocupacional dins la zona d'equipaments municipals i també s'iniciarà la creació d'una comunitat energètica del parc empresarial i del municipi. 

Quant als avantatges de fer aquesta nova zona industrial, l'alcaldessa ha destacat els següents: "L'entrada d'ingressos de les llicències d'obres per construir el centre de formació i el que s'hagi decidit, mitjançant el procés participatiu, per a la zona d'equipaments municipals; ingressos estables anuals per al municipi, de la contribució i l'IAE; llocs de treball tant a les empreses, als serveis i al centre de formació, com al que resulti del procés participatiu per a la zona d'equipaments".

Agnès Ferré també ha destacat "la possibilitat de la ciutadania d'anar caminant o en bicicleta als llocs de treball, que els bisbalencs i les bisbalenques puguin formar-se al centre de formació i el fet que no haurem d'apujar la contribució durant els pròxims anys".