1 de 10
ECONOMIA

Nova línia d'ajuts a empreses que contractin persones de Reus en situació d'atur

La convocatòria està dotada amb 70.000 euros i està oberta a empreses amb menys de 50 treballadors

Imatge d'un treballador de la construcció. | Pixabay
per TarragonaDigital, Reus | 8 de novembre de 2023 a les 15:30 |
L'Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria d'Empresa, Formació i Ocupació, ha obert la nova convocatòria d'ajuts per a les empreses i autònoms que ampliïn la seva plantilla amb la contractació laboral de persones en situació d'atur i que estiguin empadronades a la capital del Baix Camp.

La convocatòria està dotada amb 70.000 euros i podran ser beneficiàries les empreses amb menys de 50 treballadors. La durada mínima dels contractes laborals haurà de ser de 6 mesos a jornada completa i les persones treballadores hauran d'estar empadronades a Reus amb un mínim de dos mesos d'antelació a l'inici de la convocatòria.


La publicació de les bases al BOPT s'ha fet efectiva aquest dimecres 8 de novembre, quedant fixat com a termini màxim per a sol·licitar l'ajut el pròxim 30 de novembre.


"Incentivar la creació de llocs de treball i de fomentar la inserció laboral"

El regidor d'Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, ha destacat que aquesta nova línia d'ajuts "és una mostra més de la ferma voluntat de l'Ajuntament de Reus d'incentivar la creació de llocs de treball i de fomentar la inserció laboral, reforçar l'emprenedoria i les petites i mitjanes empreses de la ciutat".


La concessió dels ajuts es  farà per ordre d'entrada al registre fins a esgotar el pressupost. L'import a concedir a cadascun dels beneficiaris serà de 5.000 euros per persona contractada i aquests rebran el 70% en el moment de la concessió de la subvenció i la resta una vegada justificat el període de contractació de sis mesos.
 

Tramitació dels ajuts

Les sol·licituds s'hauran de presentar de manera telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament de Reus, emprant el tràmit Subvencions a empreses i autònoms pel foment de l'ocupació 2023 . El període  subvencionable serà el comprès entre el dia 1 de setembre de 2023 i el 31 d'Agost 2024.


Les justificacions s'hauran de presentar de manera telemàtica dins el termini de 7 mesos des de l'inici de la contractació, a la seu electrònica de l'Ajuntament de Reus.
Participació