1 de 10
Alt Camp

Augmenta un 44% la recollida d'oli usat a Valls

L'Ajuntament de Valls ha instal·lat recentment 7 nous contenidors de recollida d'oli

Imatge d'un envàs d'oli | Cedida
per Albert Oliva, Valls | 9 de novembre de 2023 a les 09:38 |
Valls ha millorat les xifres de recollida d'oli de cuina usat a partir de la campanya informativa "A la pica ni una mica", de foment de la recollida selectiva d'aquest residu, que s'ha dut a terme a la ciutat. Així amb les dades del mes de setembre s'observa que de mitjana es recullen cada mes 552 kg d'oli als contenidors de carrer i a la deixalleria.

Abans de la campanya informativa i també de l'ampliació del número de contenidors d'oli usat que s'han distribuït per diversos punts de la ciutat es recollien 383 Kg mensualment, de manera que la recollida ha augmentat un 44%. Al llarg de l'any 2023 es preveu recollir més de 6.500 Kg d'oli, aquesta xifra suposa un 11,5% del total generat.

 

Noves ampliacions per arribar a l'objectiu

Tot i l'augment registrat, s'estima que aquesta quantitat només representa l'11,5% de tot l'oli generat al municipi. Això sense tenir en compte els olis generats pels grans productors, com són restaurants, bars, establiments de càtering, xurreries, etc, que es gestionen a través de gestors autoritzats de residus.

Per tal de seguir millorant els resultats de recollida, l'Ajuntament de Valls ha instal·lat recentment 7 nous contenidors de recollida d'oli de cuina usat, de manera que ja es disposa d'un total de 18 contenidors. Els nous contenidors se situen en aquests punts: carrer Major de Fontscaldes, accés a la Plana d'en Berga, carrer Sor Filomena Ferrer, plaça de la Xamora, carrers Mestral, Alentorn Ballester (al Barri Bon Sol) i Camí del Riu. Per altra banda, qui ho desitgi pot seguir portant l'oli usat de cuina directament a la Deixalleria de Valls.


D'aquesta forma es vol arribar a l'objectiu establert d'acord amb la normativa europea: assolir el 30% de recollida selectiva d'oli usat de cuina l'any 2025. Això implica arribar a recollir 17.000 Kg d'aquest residu a l'any.
Participació