1 de 10
Mobilitat

La CivicCleta, el projecte de mobilitat sostenible que arrenca al Centre Cívic de Torreforta

El projecte inclou un espai d'autoreparació de bicicletes, formacions i un programa d'activitats

L’espai de la CivicCleta a Torreforta es posarà en marxa el novembre. | Ajuntament de Tarragona
per TarragonaDigital, Tarragona | 14 de novembre de 2023 a les 17:06 |
El dissabte 18 de novembre, el Centre Cívic de Torreforta obrirà al públic la CivicCleta, un servei de formació i manteniment de bicicletes impulsat per l'Ajuntament de Tarragona a través de la Xarxa de Centres Cívics. Aquest projecte té com a objectiu revitalitzar les bicicletes i fomentar-ne l'ús entre la ciutadania, oferint els seus serveis cada dissabte de 9.00 a 14.00 hores. Aquesta iniciativa funcionarà com a prova pilot fins al 31 de desembre, i es preveu que el servei es renovi anualment després d'aquest període.

El servei ofereix dues línies principals: un espai d'autoreparació de bicicletes i una programació d'activitats i càpsules formatives impartides per professionals.

Espai d'autoreparació i activitats formatives


L'espai d'autoreparació, conegut com a punt ITB, estarà obert els dissabtes des del 18 de novembre fins al 23 de desembre de 9.00 a 11.00 hores, i els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre de 8.30 a 10.30 hores. Aquest espai ofereix assistència tècnica als usuaris i proporciona les eines necessàries per a les tasques de reparació, excepte els materials consumibles, que els usuaris han de portar de casa seva.

Pel que fa a les activitats i càpsules formatives, s'ha elaborat un calendari de sessions que inclou aprenentatge sobre com circular millor amb la bicicleta, la planificació de rutes i nocions bàsiques de manteniment. A més, s'inclouen tallers específics sobre frens, transmissions i rodes, així com una formació dirigida a les dones, en el marc de la programació del 25N.


Les activitats també inclouen dues pedalades familiars: una a l'Anella Mediterrània i una altra a l'Horta Gran.

Préstec de bicicletes per a entitats


En les pròximes setmanes, el projecte s'ampliarà per incloure un servei de préstec de bicicletes per a entitats, escoles o qualsevol grup interessat. L'empresa adjudicatària està treballant en la redacció del projecte per assegurar l'accés universal a la bicicleta, facilitant-ne l'ús a totes les persones, des d'escolars fins a membres d'associacions, per a rutes o altres activitats relacionades amb la bicicleta.


La CivicCleta va sorgir l'estiu del 2022 com a resultat de la col·laboració de tres estudiants en un programa de treball i formació de Tarragona Impulsa. Després d'una primera fase centrada en la rehabilitació de bicicletes al Centre Cívic Municipal de Torreforta, el projecte va evolucionar, i amb la col·laboració de l'Institut Vidal i Barraquer, es va consolidar per donar vida a aquesta iniciativa de mobilitat sostenible.
Participació