1 de 10
Conca de Barberà

Santa Coloma de Queralt debat sobre solucions innovadores als reptes del despoblament rural

El municipi acull la 3a jornada de Territori de Vincles amb l'objectiu d'afrontar els problemes que pateix la Vall del Corb

El Castell acull les jornades | Cedida
per Albert Oliva, Santa Coloma de Queralt | 17 de novembre de 2023 a les 13:17 |
Santa Coloma de Queralt acull la 3a jornada de Territori de Vincles anomenada Solucions innovadores als reptes del despoblament rural: cooperativisme agrari / diversificació / varietats locals / rehabilitació vernacular / arquitectura sana. La jornada té lloc els dies 17 i 18 de novembre, de les 10.00 h del matí a les 18.00 h al Castell de Santa Coloma.

L'objectiu és afrontar els problemes que pateix la Vall del Corb, però que es veuen reflectits al món rural en general. Enguany hi participen ponents de primer nivell com Josep Mestre (Can Mestre) i Pep Bover (Cal Pauet) que debatran sobre la viabilitat dels cultius extensius i varietats locals davant el canvi climàtic.


Xavier Domènech (Cooperativa de Falset), Andreu Culleré (Cooperativa Tres Cadires) i la Cooperativa Agrícola de Salelles presentaran propostes de diversificació econòmica en entorns rurals des del món cooperatiu. Per la seva banda, Ricard Grau (Repoblem), Jordi Mitjans (Arqbag) i la Sònia Hernández proposaran i debatran solucions innovadores per a facilitar l’accés a l’habitatge. 

Aquestes jornades s’engloben en el projecte Territori de Vincles, que té la intenció de dinamitzar transversalment i que vol abordar el repte demogràfic i la necessària adaptació al canvi climàtic tot creant noves oportunitats de vida a la Vall del Corb.


El projecte ha estat impulsat per l’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb i compta amb l’acompanyament tècnic de les cooperatives l’Aresta i LaBoqueria i amb el suport dels municipis de la Vall, els consells comarcals de la zona, el Patronat de Promoció econòmica de la Diputació de Lleida i l’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona (CoopCamp).
Participació