1 de 10
Successos

Un mas i una granja de pollastres de l'Ebre, amagatalls de plantacions 'indoor'

Els mossos van detenir els responsables de les plantacions després d'una investigació

Les plantacions se subministraven amb electricitat punxada. | Mossos
per TarragonaDigital, Tarragona | 17 de novembre de 2023 a les 13:57 |
El 15 de novembre, agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de les comissaries de Móra d'Ebre i Gandesa van arrestar dos homes, de 21 i 25 anys, sospitosos d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Les detencions es van produir com a resultat d'una investigació iniciada després que els agents rebessin informació sobre una possible plantació de marihuana en un mas a Flix.


En conseqüència, els agents van començar una investigació que va confirmar l'existència de la plantació, així com l'elevat consum elèctric de la casa, connectada il·legalment a la xarxa elèctrica.

La conclusió de la investigació va incloure una entrada judicial a la finca, on es van intervenir 450 plantes de marihuana en diferents fases de creixement, i la detenció dels dos homes responsables del cultiu.

De granja de pollastres a plantació 'indoor'


En una altra operació realitzada el 16 de novembre, els Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Amposta van desmantellar una altra plantació de marihuana, aquesta vegada en una granja de pollastres abandonada a Ulldecona.

Amb la col·laboració de la Policia Local d'Ulldecona, els agents van descobrir 500 plantes de marihuana totalment desenvolupades, amb una infraestructura destinada a afavorir-ne el ràpid creixement.


Durant l'operatiu, es van confiscar ventiladors, làmpades, transformadors i extractors que formaven part de la instal·lació il·legalment connectada a la xarxa elèctrica.

Els dos homes, de 34 i 40 anys, responsables de la plantació i vigilància, van ser arrestats per presumpte tràfic de drogues i defraudació elèctrica. S'ha evidenciat la possible implicació d'altres individus en aquests fets, i la investigació continua amb la possibilitat de futures detencions.


Els detinguts a Flix van comparèixer davant del jutjat d'instrucció de guàrdia de Falset l'endemà de la seva detenció, mentre que els arrestats a Ulldecona han passat a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Amposta.
Participació