Riba-roja celebra amb èxit la XVIII Festa de la Clotxa de la Ribera d'Ebre

S'han servit 1.200 racions d'aquest típic àpat de la comarca riberenca

Durant la Festa de la Clotxa de la Ribera d'Ebre s'han repartir 1.200 racions d'aquest àpat.
Durant la Festa de la Clotxa de la Ribera d'Ebre s'han repartir 1.200 racions d'aquest àpat. | Cedida
20 de novembre del 2023
Actualitzat a les 14:18h
Riba-roja d'Ebre ha acollit aquest diumenge 19 de novembre la XVIII Festa Comarcal de la Clotxa de la Ribera d'Ebre. La cita ha estat tot un èxit i durant la mateixa es van servir 1.200 racions d'aquest típic àpat ebrenc. La Festa ha servit també com tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa a la Ribera d'Ebre, que enguany compten amb la participació d'onze restaurants i que s'allargarà fins al 17 de desembre.

L'encarregat de fer el pregó de la Festa de la Clotxa de la Ribera d'Ebre ha estat Ramon Bonet Busom, fill de Riba-roja d'Ebre i apicultor artesanal de Mel Bonet. En la seva intervenció, ha animat els riberencs a "atrevir-se a posar en marxa un projecte o idea que tinguin al cap", "fer el salt" com van fer ell i la seva família.

Així mateix, també ha esperonat als joves a "marxar fora per formar-se, a estudiar i a viure experiències personals i professionals, però sense tancar mai la porta a tornar al poble". En aquest sentit, ha conclòs que "la Ribera d'Ebre té molts punts forts" i "sempre sereu benvinguts".

El president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Francesc Barbero, ha destacat que la Festa de la Clotxa "és un aparador per donar a conèixer els pobles de la comarca" i "un altaveu per als productors locals i per incentivar consumidors conscients i compromesos".

Barbero també ha destacat "la tasca dels pagesos i el valor del producte de quilòmetre 0", com "una de les potes imprescindibles i necessàries per a la diversificació econòmica i el futur de la comarca".
 

1.200 arengades servides

La Festa Comarca de la Clotxa de la Ribera d'Ebre s'ha celebrat per segona vegada a Riba-roja d'Ebre i ha comptat amb la col·laboració d'un centenar de veïns voluntaris. L'Associació de Dones de Riba-roja s'ha encarregat de servir els àpats, en què s'han fet servir 1.200 arengades, 2.400 tomàquets, 600 alls, 600 cebes, 300 litres de vi, aigua i centenars de pans.

L'esdeveniment s'ha completat amb amb un mercat medieval ple de productes artesans i de proximitat, que han fet les delícies dels visitants. L'alcalde de Riba-roja d'Ebre, Antonio Suárez, ha assenyalat que "sempre hem estat un poble d'acollida i oferim el millor que tenim als nostres visitants, vinguts d'arreu de la Ribera, les Terres de l'Ebre i Camp de Tarragona".

Suárez ha finalitzat la seva intervenció manifestant que "estem molt contents de ser el punt de trobada de tota la comarca".