1 de 10
Esports

El Pavelló acollirà el I Torneig de Roller Derby dels Països Catalans Ciutat de Reus

L'esdeveniment tindrà lloc els dies 25 i 26 de novembre i també s'hi estrenarà el segon equip local d'Insubmises

Presentació del I Torneig de Roller Derby dels Països Catalans Ciutat de Reus | Ajuntament de Reus
per TarragonaDigital, Reus | 21 de novembre de 2023 a les 13:50 |
El Pavelló Olímpic acollirà els dies 25 i 26 de novembre el I Torneig de Roller Derby dels països catalans Ciutat de Reus que aplegarà gairebé un centenar de jugadores de roller derby dels territoris de parla catalana, i 30 àrbitres de tot el territori espanyol, en una cita imprescindible que té l’objectiu de cohesionar el roller derby en els diferents territoris de parla catalana i generar vincles entre equips de territoris propers.

L’esdeveniment, organitzat per l’equip local Insubmises Reus Roller Derby, amb la col·laboració de la Regidoria de Salut i Esports i Reus Esport i Lleure, comptarà amb la participació dels equips de Barcelona, Badalona, Perpinyà i València.


El torneig també viurà una fita molt important per l’equip local: l’estrena del segon equip d’Insubmises. Després de 7 anys d’història, l’equip reusenc ha crescut tant que s’ha trobat amb la necessitat de crear un nou equip. I el torneig serà la cita ideal per estrenar-lo, el diumenge 26 a les 9.30 hores.

Food trucks i altres sorpreses

Dissabte, el Pavelló obrirà les portes als assistents a les 10 hores del matí. Els partits se succeiran fins a les 19 hores, aproximadament, quan acabarà l’últim. Diumenge el torneig finalitzarà amb l’entrega de premis a les 15 hores.

El torneig és obert a tothom, i l’entrada és gratuïta. Hi haurà diferents sorpreses durant tot el cap de setmana, a més d’un servei de food truck a l’exterior per tal que els assistents puguin dinar allà mateix.


A més, serà la primera vegada en què el roller derby català es veurà en directe per la televisió a Catalunya. Canal Reus retransmetrà en directe la jornada de diumenge per la Xarxa de Comunicació Local, de manera que el torneig es podrà veure a tots els canals locals del país.

Obsequi per als supporters

Per col·laborar en l’autogestió d’aquest esdeveniment, els aficionats podran comprar marxandatge de tots els equips participants, a més de fer-se supporters d’Insubmises. Aquesta última opció és una campanya sorgida aquest 2023 per donar suport perquè l’equip pugui seguir creixent i afrontar les despeses que suposa jugar en àmbit nacional.


Amb una quota anual de 30 € els supporters rebran un regal sorpresa, a més de gaudir de descomptes en els esdeveniments de l’equip i en el marxandatge oficial, així com en alguns “PaCa”, I Torneig de Roller Derby dels Països Catalans Ciutat de Reus productes i establiments locals. Per fer els tràmits fora de la jornada només cal enviar un correu electrònic a [email protected] i es rebrà tota la informació pertinent.

Un esport femení

El Roller Derby és un esport de contacte en patins nascut als Estats Units i que, a dia d’avui, es juga a nivell internacional. És un esport femení i autogestionat amb uns valors feministes i socials molt arrelats, que passen per la inclusió de persones trans, el respecte a la diversitat sexual i de gènere, i l’horitzontalitat pel que fa a l’organització.

Les Insubmises formen part de l’Associació Espanyola de Roller Derby (ARDE), que anualment organitza la lliga la nacional. Aquesta temporada 2023-24, que s’iniciarà aquest mateix mes de novembre, l’equip reusenc juga en la tercera divisió espanyola.


L’organització d’aquest esdeveniment és possible gràcies al suport de Reus, Esport i Lleure, als patrocinadors oficials d’Insubmises, Bar Campus Reus i Cerveses Blaih, i a les aportacions de la resta de col·laboradors: Bon Preu Esclat, Fruits del Gaià de Bràfim, la Patxeca, Batabat, Espai Terra, Casal Despertaferro, Discos Qui’k, Col·lectiu H2O, Viu l’Ecològic, Skatepro, Ans Educació, Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus, Fisioterapeuta Judith, Mas del Vila, Tatuatges Calambre d’Espino i Foodtruck MMCH.
Participació