Tarragona programa mes de 150 activitats per celebrar el Nadal

La celebració a la capital tarragonina arrenca aquest divendres 24 de novembre amb la festa de l'encesa de llums

La presentació de la programació de Nadal s'ha fet a la plaça Imperial Tarraco.
La presentació de la programació de Nadal s'ha fet a la plaça Imperial Tarraco. | Ajuntament de Tarragona
21 de novembre del 2023
Actualitzat el 23 de novembre a les 17:01h
L'Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dimarts 21 de novembre la programació de Nadal que omplirà la ciutat fins al pròxim 6 de gener. La programació, que inclou més de 150 activitats, arrencarà aquest divendres 24 de novembre amb la festa de l'encesa de llums, que enguany arriba amb grans novetats.

La consellera de Comerç, Montse Adan, ha estat l'encarregada de presentar la programació, en un acte en què també s'ha fet la posada de llarg del Bus Comerç, que arrencarà amb la celebració del Black Friday d'aquest divendres —amb Parc Central, El Corte Inglés i les botigues de la Via T obrint fins a la mitjanit— i que circularà els dissabtes de desembre i el 4 de gener.

En aquest sentit, la consellera Montse Adan ha assenyalat que "la programació vol potenciar tant la il·lusió del Nadal com el dinamisme de Tarragona durant la campanya comercial més important de l'any".
 

Una festa de llums innovadora

El tret de sortida del Nadal a Tarragona arribarà aquest divendres 24 de novembre amb la festa de l'encesa de llums. Segons Montse Adan, serà una festa de llums innovadora, amb la tradicional encesa de l'arbre de Nadal de la Rambla Nova i un espectacle de llums i so amb 120 drons que es podrà gaudir des del Balcó del Mediterrani.

A partir d'aquí, més de 150 activitats durant 43 dies ompliran la capital tarragonina de l'esperit festiu i nadalenc. Una de les grans novetats d'enguany és la recuperació de la revetlla de Cap d'Any a la plaça Corsini, organitzada per l'Ajuntament de Tarragona, amb les campanades, seguides de ball i orquestra.

Altres novetats que s'inclouen en la programació de Nadal són les activitats als mercadets de Tarragona, el programa 'El Nadal arriba als barris' —els dies 1 i 2 de desembre— o la programació específica per als visitants que s'ha preparat des de Tarragona Turisme de cara al pont de desembre.

Així mateix, no faltaran els actes més clàssics i tradicionals de les festes nadalenques, com l'Arbre dels Desitjos, l'Home dels Nassos, la Cursa de Sant Silvestre, el Parc Infantil de Nadal, el Magatzem Reial i la Cavalcada de Reis, així com les representacions de Pastorets o la Tarraco Gel a les Gavarres.