Un espectacle de llums, drons i so per encendre les festes de Nadal a Tarragona

La capital tarragonina dona el tret de sortida a les festes nadalenques amb un espectacle innovador

La festa d'encesa de llums de Nadal a Tarragona se celebrarà a la Rambla Nova.
La festa d'encesa de llums de Nadal a Tarragona se celebrarà a la Rambla Nova. | Tjerk van der Meulen
23 de novembre del 2023
Actualitzat el 24 de novembre a les 17:26h
Tarragona ja ho té tot a punt per encendre el Nadal 2023/2024. Serà aquest divendres 24 de novembre, a les 19 hores, amb la festa d'encesa de llums, que enguany oferirà un innovador espectacle en què 120 drons il·luminaran el primer dia de campanya nadalenca a la ciutat. A les 18 hores, el Bus Comerç gratuït començarà a rodar pels diferents eixos comercials de la ciutat.
 
La festa, finalment, arrencarà a les 19 hores amb espectacle a càrrec de l'actor Mario Enzo a la Font del Centenari, on a les 19.30 hores s'encendran les llums de Nadal de la ciutat.  A les 20.30 hores hi haurà un espectacle de llums i so amb 120 drons que es podrà contemplar des del mateix Balcó del Mediterrani, el passeig de les Palmeres i la Baixada de Toro.

Pel que fa a l'encesa de les llums del Mercat Central, finalment es farà a les 18.30 hores a l'equipament cultural de la plaça Corsini.
 

El Bus Comerç es posa en marxa

També aquest divendres, Tarragona celebrarà el Black Friday amb la posada en marxa del Bus Comerç i l'obertura dels comerços de la Via T, El Corte Inglés i el Parc Central fins a mitjanit. El bus gratuït farà parada a la Rambla Nova 98, l'avinguda Lluís Companys 1 i 10 i a l'avinguda de Roma 17 i 24.

El recorregut, doncs, aproparà les persones que vulguin fer les seves compres a Tarragona al mateix centre i a les immediacions de Parc Central i El Corte Inglés. L'horari serà de 18 a 23 hores durant la primera jornada i tornarà a recórrer els eixos comercials de la ciutat tots els dissabtes de desembre i el dijous 4 de gener, en horari de matí i tarda.
 

Fires i mercats de Nadal

Aquest mateix divendres 24 de novembre obriran les principals fires i mercats de Nadal, un altre element essencial de les festes nadalenques a Tarragona. La Fira de l'Oli DOP Siurana tindrà lloc els dies 24 i 25 de novembre a la plaça Corsini; pel que fa a la Fira de Nadal es podrà visitar del 24 de novembre al 23 de desembre davant del Corte Inglés, mentre que al tram central de la Rambla Nova es podrà visitar la Fira de l'Artesania.

D'altra banda, del 24 de novembre al 8 de gener tindrà lloc la Fireta de Nadal de la Via T, amb atraccions i activitats infantils a la plaça Verdaguer.
 

Aquest Nadal, tu ets l'estrella

La campanya de Nadal que s'inicia aquest divendres vol posar en valor el potencial de Tarragona com a pol d'atracció comercial i turístic. De la mà de La Via T, El Corte Inglés i Parc Central es pretén reforçar el posicionament de la ciutat com a destinació de compres i activitats durant les festes, especialment del turisme més proper.
 
Alhora, es tracta d'una campanya molt centrada en els tarragonins i les tarragonines i la il·lusió del Nadal. Amb l'eslògan 'Nadal TGN, tu ets l'estrella', s'ha volgut transmetre aquest missatge i s'han utilitzat alguns dels elements més distintius de la ciutat, com ara el Balcó del Mediterrani o el Pont del Diable, acompanyats per l'estrella de Nadal.
 
La programació, amb 150 actes, va des de la inauguració amb el Bus Comerç i la festa d'encesa de llums fins a l'emotiva Cavalcada de Reis, passant per clàssics com l'Home dels Nassos, la Cursa de Sant Silvestre, el Parc Infantil de Nadal, Els Pastorets, la pista de gel o el Magatzem Reial.

En aquest sentit, també s'incorporen novetats com ara la programació especial als mercadets de Tarragona, el reforç del Nadal als barris i la recuperació de la Festa de Cap d'Any a la plaça Corsini.