El folklore i l'intimisme marcaran els concerts del Festival Accents aquest desembre

Des dels poemes més nostàlgics de Gabriel Ferrater a la proposta folklòrica de Rodrigo Cuevas, que clourà la desena edició, l'Accents oferiex sis concerts a Reus i La Selva

"La Romería" de Rodrigo Cuevas clourà el Festival Accents 2023 al Teatre Fortuny de Reus
"La Romería" de Rodrigo Cuevas clourà el Festival Accents 2023 al Teatre Fortuny de Reus | Cedida
29 de novembre del 2023
Actualitzat el 12 d'abril del 2024 a les 11:54h

Després d'actuacions com Carles Belda i el conjunt Badabadoc, Marina Rossell, Santiago Auserón o Pau Vallvé aquest mes de novembre, el Festival Accents 2023 encara les seves dues últimes setmanes de programació.

Presenta sis propostes d'estils variats, que tindran lloc principalment a Reus, i que destaquen per una gran personalitat, arrels folklòriques i una aposta clara per l'intimisme i la introspecció. Les entrades es troben a la venda a la pàgina web oficial del Festival.

En aquest desè aniversari, l'Accents compta amb una trentena d’actuacions que han tingut lloc o tindran lloc fins al 16 de desembre. S'han distribuït per set municipis del Baix Camp i el Tarragonès. Reus, Cambrils, Riudoms, el Morell, la Selva del Camp, Botarell, Mont-roig del Camp i les dues darreres incorporacions d’aquesta edició, Vilaplana i Altafulla.

Personalitat i intimisme

El mes de desembre comença amb l'actuació de Núria Graham (1 de desembre, a les 20.30 hores) al Teatre Bartrina de Reus. Hi presentarà el seu últim treball, "Cyclamen", que suposa un canvi de rumb en la carrera musical de la vigatana a través d'un viatge oníric i circular.

El dia 2 de desembre, el Festival Accents es traslladarà a La Selva del Camp de la mà de Namina Sextet i el seu "Udol". El Castell del Paborde acollirà, a les 20 hores, el quart disc d'una banda que s'ha anat ampliant i creixent sobre l'escenari.

De tornada a Reus, els poemes de Gabriel Ferrater seran protagonistes de la proposta que Meritxell Gené durà a la Sala Santa Llúcia, el 7 de desembre a les 20.30 hores. "No diré res de mí" és el sisè disc de la cantautora, qui canta els versos més melancòlics, sense filtres i fugissers del poeta. En col·laboració amb els músics Pau Guillamet i Santi Careta.

La cantautora Meritxell Gené rescata alguns dels poemes més melancòlics de Gabriel Ferrater Foto: Cedida


L'endemà, el divendres 8 de desembre a les 20.30 hores i al mateix espai, serà el reusenc Joel Reyes qui presenti el seu disc recopilatori "El blues del perdedor" als espectadors i espectdores de l'Accents. Serà tota una celebració de la música i l'amistat, ja que el cantant estarà acompanyat d'altres artistes locals.

Fi de festa al Fortuny

Els dos últims concerts convidaran el públic a vestir-se de gala i reservar butaca al Teatre Fortuny de Reus, els dies 9 i 10 de desembre, a les 20.30 hores. El guitarrista Juan Gómez Chicuelo omplirà de tangos, alegries, buleries i granaines el teatre, conjuntament amb la delicada bateria de David Gómez i el virtuosisme del violoncel de Martín Meléndez que envoltaran el ball de Karen Lugo.

Després de "Caminos", al dia següent, serà el torn de "La Romería". Del flamenc al folklore, el concert de cloenda de la 10a edició del Festival Accents comptarà amb l'artista Rodrigo Cuevas. Una proposta dissident, disruptiva i experimental amb la voluntat de crear un espai lliure de prejudicis, un espectacle extravertit i ambiciós.

Encara queden entrades pels concerts ja anunciats, en el marc de la gira de teatres, d'Antònia Font pels dies 9 i 10 de març del 2024.