Estudien portar aigua de l'Ebre a Barcelona des del Port de Tarragona

El transport per abastir la població del sistema Ter-Llobregat es faria en vaixells

L'aigua de l'Ebre podria arribar a Barcelona en vaixells des del Port de Tarragona.
L'aigua de l'Ebre podria arribar a Barcelona en vaixells des del Port de Tarragona. | Eloi Tost/ACN
29 de novembre del 2023
Actualitzat a les 15:13h
El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha assenyalat que l'arribada de vaixells carregats d'aigua al Port de Barcelona per abastir la població del sistema Ter-Llobregat és una possibilitat que està sobre la taula. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que "el Govern "s'està preparant per a tots els escenaris", però ha subratllat que és una mesura que no es preveu per abans del pròxim estiu.

Mascort ha insistit que l'arribada d'aquests "depèn de molts factors" i que, si augmenta l'estalvi, s'anirà endarrerint la possibilitat que siguin necessaris. "Quan entrem en emergència, no faran falta el mateix dia", ha assegurat.
 

El Port de Tarragona fa una anàlisi de les instal·lacions

Preguntat per si es farà arribar aigua a Barcelona des del Port de Tarragona, Mascort ha indicat que és una possibilitat, però que, ara com ara, no s'ha donat cap ordre. "A Tarragona estan fent una anàlisi de les instal·lacions per si cal fer alguna actuació" en cas que sigui necessari portar aigua des d'allà. Tot i això, Mascort ha emmarcat aquest "anàlisi" en les actuacions del Govern per "preparar-se" per tots els escenaris.

En la mateixa línia, ha indicat que estan en contacte amb algunes navilieres, a qui han fet peticions sobre disponibilitat de vaixells o viabilitat per transportar aigua. "Això no és immediat i s'estan fent les gestions necessàries perquè els vaixells, quan hagin d'arribar, arribin", ha sentenciat.

Amb tot, Mascort ha defensat que en l'escenari actual els vaixells "no són la qüestió principal" i ha insistit a fer una crida a la ciutadania i a totes les activitats econòmiques del país perquè augmentin l'estalvi.