Més de 2.000 alumnes de Vila-seca participen en l'espectacle d'educació ambiental d'Agbar

L'objectiu d'aquest programa és conscienciar de manera didàctica els joves sobre els danys que provoquen les tovalloletes higièniques que es llencen al lavabo

Més de 2.000 alumnes van conscienciar-se a Vila-seca.
Més de 2.000 alumnes van conscienciar-se a Vila-seca. | Cedida
01 de desembre del 2023
Actualitzat a les 11:39h
Més de 2.000alumnes han participat a Vila-seca en l'espectacled'educacióambiental titulat 'Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia', una iniciativa posada en marxa per Agbar l'any 2018. L'objectiu d'aquest programa és conscienciar de manera didàctica els joves sobre els danys que provoquen les tovalloleteshigièniques abocades directament al lavabo, afectant la xarxa de sanejament i l'entorn.

Les tovalloletesno són biodegradables, ja que estan compostes majoritàriament per microplàstics i, en alguns casos, per microfibres de cel·lulosa. Aquests productes contenen fibressintètiques i substàncies com conservants, surfactants i hidratants, contribuint a la contaminació dels oceans a través del sistema de sanejament.

L'encarregat de sensibilitzar els 241alumnes de 1r de primària de 6 escoles locals va ser el MagAlbert, que va presentar l'espectacle d'enguany al Celler de Vila-seca. L'esdeveniment va comptar amb la presència de la 1a tinenta d'alcalde i regidora de Cultura, Lleure i Coneixement de l'Ajuntament de Vila-seca, Manuela Moya, i amb la participació del cap de Distribuciód'Agbar al municipi, Roger Ferraté.

Aquesta iniciativapedagògica s'afegeix a altres accions de sensibilització i educació ambiental impulsades per Agbar. L'empresa busca conscienciar la ciutadania, especialment els joves, sobre la importància de preservar l'aigua com a recurs essencial i protegir el medi ambient. Entre aquestes accions destaquen el programa educatiu d'Aqualogia, els recursos pedagògics interactius disponibles a www.agbaramblesescoles.cat, l'exposició "OperacióAigua" sobre el cicle integral de l'aigua, així com diversos tallers i activitats de sensibilització.