1 de 10
Branded content

Més de 2.000 alumnes de Vila-seca participen en l'espectacle d'educació ambiental d'Agbar

L'objectiu d'aquest programa és conscienciar de manera didàctica els joves sobre els danys que provoquen les tovalloletes higièniques que es llencen al lavabo

Més de 2.000 alumnes van conscienciar-se a Vila-seca. | Cedida
per TarragonaDigital, Vila-seca | 1 de desembre de 2023 a les 11:35 |
Més de 2.000 alumnes han participat a Vila-seca en l'espectacle d'educació ambiental titulat 'Les tovalloletes no desapareixen per art de màgia', una iniciativa posada en marxa per Agbar l'any 2018. L'objectiu d'aquest programa és conscienciar de manera didàctica els joves sobre els danys que provoquen les tovalloletes higièniques abocades directament al lavabo, afectant la xarxa de sanejament i l'entorn.

Les tovalloletes no són biodegradables, ja que estan compostes majoritàriament per microplàstics i, en alguns casos, per microfibres de cel·lulosa. Aquests productes contenen fibres sintètiques i substàncies com conservants, surfactants i hidratants, contribuint a la contaminació dels oceans a través del sistema de sanejament.


L'encarregat de sensibilitzar els 241 alumnes de 1r de primària de 6 escoles locals va ser el Mag Albert, que va presentar l'espectacle d'enguany al Celler de Vila-seca. L'esdeveniment va comptar amb la presència de la 1a tinenta d'alcalde i regidora de Cultura, Lleure i Coneixement de l'Ajuntament de Vila-seca, Manuela Moya, i amb la participació del cap de Distribució d'Agbar al municipi, Roger Ferraté.

Aquesta iniciativa pedagògica s'afegeix a altres accions de sensibilització i educació ambiental impulsades per Agbar. L'empresa busca conscienciar la ciutadania, especialment els joves, sobre la importància de preservar l'aigua com a recurs essencial i protegir el medi ambient. Entre aquestes accions destaquen el programa educatiu d'Aqualogia, els recursos pedagògics interactius disponibles a www.agbaramblesescoles.cat, l'exposició "Operació Aigua" sobre el cicle integral de l'aigua, així com diversos tallers i activitats de sensibilització.
Arxivat a:
Branded content
Participació