El concert participatiu Cantem! arribarà a Reus el 23 de desembre

Un total de 125 cantaires del Camp de Tarragona proposen tres concerts en diferents espais | El Teatre Bartrina acollirà el concert el 23 de desembre a les 20 hores

El concert participatiu Cantem! busca promoure el moviment coral al Camp de Tarragona
El concert participatiu Cantem! busca promoure el moviment coral al Camp de Tarragona | Ajuntament de Reus
05 de desembre del 2023
Actualitzat a les 12:41h
L'orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus presenta el concert participatiu Cantem!, un projecte amb projecció de futur per promoure el moviment coral al Camp de Tarragona i que neix amb la voluntat de fer créixer i enfortir la xarxa de cors i cantaires arreu de les comarques tarragonines. 

Un total de 125 cantaires participaran a 3 concerts en 3 equipaments diferents en aquesta primera edició del projecte Nadal de 2023. Proposen un conjunt de produccions d’orquestra i cor participatiu, amb obres on els cantaires puguin participar a nivell individual.

A més d'un pla de treball dissenyat per assolir un resultat de qualitat que tingui cabuda als diferents teatres de la demarcació. La proposta arribarà a Reus el pròxim 23 de desembre, a les 20 hores, al Teatre Bartrina

Hi col·laboren l’Escola de Música del Centre de Lectura i el Cor Ciutat de Tarragona, dues institucions que celebren el seu 40è aniversari. 

Xarxa de participació activa

L'Orquesta Camerata XXI té com a objectiu avançar cap a un model de cultura accessible, inclusiva i transformadora, desenvolupant una xarxa de participació cultural activa més enllà dels teatres i la programació tradicional. En aquest cas, la iniciativa és un èxit col·lectiu del Camp de Tarragona gràcies a la suma de suports públics i privats. 

La Fundació Camerata XXI pren una actitud proactiva en el model cultural de la ciutat i mira de potenciar el seu paper vertebrador, escampant la música per tots els racons, amplificant la seva força transformadora, i fent-ho de forma col·laborativa per generar noves sinergies en tots els casos. 

Membres representants de les formacions corals han presentat el concert participatiu a Reus Foto: Ajuntament de Reus


Amb aquest projecte té com a missió fomentar una xarxa musical activa i participativa amb la ciutadania del Camp de Tarragona i farà un pas endavant per a oferir l’oportunitat de cantar en un projecte amb orquestra i solistes professionals, fomentar la participació comunitària, assolir un nivell d'excel·lència en la pràctica coral i potenciar la creació de sinergies entre l'entorn social i els equipaments culturals.

Formació de luxe

L'equip del projecte està format per Xavier Pastrana, com a director; Mireia Tarragó, soprano; Tànit Bono, mezzosoprano; Anton Colom i Escola de Música del Centre de Lectura, preparació del cor; Cor Ciutat de Tarragona i Orquesta Camerata XXI - Ciutat de Reus.

La formació musical reusenca es va fundar l'any 1991 amb l'objectiu de promoure la música a la demarcació de Tarragona, amb una visió cultural, social, educativa i de territori.

Camerata XXI ha estat l’orquestra oficial de Tarragona Capital Cultural Europea 2008 i Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.