Unes 300 persones es reuneixen a Tarragona per homenatjar la Constitució

L'acte convocat per una desena d'entitats compta amb la presència de representants de PP, Vox i Ciutadans

Representants polítics s'han sumat a l'acte.
Representants polítics s'han sumat a l'acte. | TarragonaDigital
06 de desembre del 2023
Actualitzat a les 15:50h
Unes 300persones s'han concentrat aquest dimecres a Tarragona per homenatjar la Constitucióespanyola coincidint amb el seu 45èaniversari. L'acte estava convocat per una desena d'entitats i ha comptat amb la presència de representants del PP, Vox i Ciutadans, que s'han unit sota el lema 'Ni amnistia, ni autodeterminació'.

En la manifestació s'ha llegit un discurs escrit per Aleix Vidal-Quadras, que no hi ha pogut assistir perquè s'està recuperant de l'atac que va rebre fa uns dies a Madrid, i s'ha reconegut la tasca "cívica" de diferents associacions per la seva defensa de l'Estat. En els diferents parlaments s'ha carregat contra Pedro Sánchez, a qui han acusat de "traïdor" i contra els independentistes per voler "trencarEspanya".

El president del PPC ha admès que la Constitució es pot reformar però ha advertit que per fer-ho cal comptar amb el suport que va obtenir quan es va aprovar, ara fa 45 anys. Ho ha dit en l'acte de commemoració de la norma que s'ha celebrat a Tarragona on ha aplaudit "el bon criteri" que van tenir els ponents de la carta magna a l'hora d'establir un mecanisme de revisiócomplexa.

"Ho van fer per evitar la idea de les dues espanyes i que una imposa la seva visió ideològica sobre l'altra", ha assegurat el líder popular. L'ha definit com la Constitució de "la concòrdia i la convivència" i ha demanat preservar el seu "consens i progrés". Alhora, ha recordat que Catalunya va ser la comunitat on el text va obtenir més vots. 

Alejandro Fernández ha parlat des de la plaça de la Constitució de Bonavista de Tarragona, un emplaçament que ha considerat que és “un autèntic símbol de pluralitat a Catalunya”. Ha elogiat la carta magna i ha repassat totes les fites que Espanya ha assolit des de la seva aprovació.