El Nàstic s'imposa al Tarazona amb un gol de Mario en el minut 98

Els grana han hagut d'esperar al minut 98 per endur-se els tres punts davant un combatiu Tarazona. Els tarragonins, a només un punt del playoff d'ascens

El Nàstic torna a situar-se a només un punt de la zona de playoff d'ascens
El Nàstic torna a situar-se a només un punt de la zona de playoff d'ascens | @NasticTarragona
10 de desembre del 2023
Actualitzat el 11 de desembre a les 10:06h
El Nàstic de Tarragona ha sumat la victòria més patida de la temporada després de vèncer per la mínima (2-1) al Tarazona amb un gol en el minut 98. S'ha hagut d'esperar a dos més enllà dels sis que havia afegit l'àrbitre per veure com una diana de Mario desfermava l'eufòria d'un Nou Estadi Costa Daurada que ha vist un partit més igualat de l'esperat. Els aragonesos, en zona de descens, han estat a punt d'endur-se un petit botí d'un Nàstic que torna a acaronar la zona de promoció d'ascens.

Inici accidentat, final esbojarrat

El Tarazona marxarà de Tarragona amb la sensació de viure un partit molt accidentat. No s'havien disputat dos minuts d'enfrontament quan l'exgrana Marc Trilles, titular a l'eix de la defensa visitant, queia lesionat al colze i havia de ser substituït. Per acabar-ho d'adobar, el Nàstic s'avançava en la primera clara ocasió de gol. Nova acció a pilota aturada, centrada mil·limètrica d'Andy i rematada en solitari de Jaume Jardí per anotar l'1-0 amb el cap en el minut 18.

Els homes dirigits per Dani Vidal tornaven a fer mal en una jugada d'estratègia i colpejaven primer. La reacció visitant no ha estat fulgurant, però a punt ha estat de costar l'empat. Varo controlava malament la pilota amb els peus en el minut 29, però ell mateix solucionava l'acció segons després. No ha estat fins a quasi el descans quan els de Tarazona han tingut el gol a tocar després d'un llançament ajustat d'Álex Gil des de la frontal.

L'ensurt de Varo en el primer temps es transformaria, malauradament, en una realitat en la primera acció del segon temps. Una centrada de Cocca des de la banda esquerra acabava amb una pèssima sortida del canongí i Cubillas, sense volver, anotava l'empat a porteria buida. El càstig era massa gran per a un Nàstic que havia estat millor, però que, fins i tot, ha vist perillar la puntuació. Un llançament de falta en el minut 75 quan Varo rebutjava de forma espectacular a córner servia de ressorgiment per al porter i de porta oberta per a guanyar.

Super Mario

I així ha estat. Tot i que el Tarazona ha intentat perdre temps en totes les accions, el Nàstic ha trobat l'encert en el minut 98. Una penjada a l'àrea era controlada per un Jardí que ha deixat sol a Mario davant el porter per superar-lo i fer el 2-1 definitiu. L'esclat de la graderia i la banqueta ha estat de les màgiques, desfermant l'eufòria en un entorn nastiquer que ja havia assimilat una nova punxada.

Amb aquests tres punts i els resultats de la jornada, el Nàstic passarà la setmana ocupant la sisena posició amb 26 punts, un menys que un Barça Atlètic que marca les places de promoció d'ascens. El Celta Fortuna, líder de la lliga, es troba a sis punts. La pròxima cita dels tarragonins serà diumenge vinent a les 12.00 hores visitant el camp de la SD Logroñés.

FITXA TÈCNICA
Gimnàstic

Varo, Tirlea, Trigueros, Nacho, Oriol (Recio 97'), Montalvo (Mario 85'), Borja, Concha (M. Fernández 63'), Jardí, Andy i P. Fernández
Tarazona
Yoel, Pedreño, Kortazar, Trilles (Cocca 2'), Amoah, Gil (Keitá 68'), Javier, Cano (Mounir 68'), Dani (Dieste 80'), Guiu (Areso 80') i Cubillas
Gols
1-0 / Jardí (18')
1-1 / Cubillas (46')
2-1 / Mario (98')
Targetes grogues
Per als locals Nacho (23'), Tirlea (84') i Jardí (95') i per als visitants Dani (73'), Javier (84') i Yoel (95')