Els infants del Priorat gaudiran del Casal de Nadal gratuït

El Consell Comarcal organitza la cita a les poblacions de Cabacés, Cornudella de Montsant i Falset

Falset és un dels municipis on se celebra el Casal de Nadal del Consell Comarcal del Priorat.
Falset és un dels municipis on se celebra el Casal de Nadal del Consell Comarcal del Priorat. | Ajuntament de Falset
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 16:06h
El Consell Comarcal del Priorat organitza una nova edició del Casal de Nadal gratuït per a tots els infants de la comarca de 3 a 14 anys. Tindrà lloc els dies 21, 22, 27, 28 i 29 de desembre en tres poblacions: Cabacés, Cornudella de Montsant i Falset. Per a la resta de municipis del Priorat hi haurà un servei de transport gratuït.

L'objectiu de l'esdeveniment és fer gaudir els més petits, i facilitar la conciliació de les famílies durant el període de vacances. Cabacés rebrà els infants del Lloar, Gratallops, Torroja del Priorat, la Vilella Baixa, la Vilella Alta, la Bisbal de Falset i Margalef. Al casal de Cornudella de Montsant hi participaran les criatures de Poboleda, Ulldemolins, la Morera de Montsant i Escaladei.

Finalment, el Casal de Nadal de Falset, acollirà els infants de Porrera, Pradell de la Teixeta, Bellmunt del Priorat, la Torre de Fontaubella, Marçà, Capçanes, els Guiamets, la Figuera, el Molar i el Masroig.
 

Finançament del programa Temps per Cures

Les tres cites del Casal de Nadal són finançades íntegrament pel programa Temps per Cures, que promou el Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Els objectius són, d'una banda garantir el dret a les cures de les nenes i nens i, d'altra banda, alliberar temps a les famílies, i especialment a les dones, a qui, majoritàriament, s'ha atribuït el treball de les cures.

Per aquest motiu, tindran prioritat d'accés als casals les famílies monomarentals, les mares o tutores que han estat víctimes de violències masclistes, aquelles que es troben en situació d'atur de llarga durada o que treballen com a autònomes, i aquelles majors de quaranta-cinc anys o migrants. També es tindran en compte aquelles famílies amb altres responsabilitats de cura.

Les inscripcions als Casals de Nadal es poden fer fins al pròxim dimecres 13 de desembre a través dels següents formularis: Cabacés, Cornudella i Falset.