El centenari del Teatre Tarragona comença amb un concert de Joan Miquel Oliver

El líder d'Antònia Font ha fet un tastet del concert que la banda mallorquina oferirà el 27 de juliol al Teatre Auditori del Camp de Mart

La celebració del centenari de la construcció del Teatre Tarragona ha començat aquest dilluns 11 de desembre.
La celebració del centenari de la construcció del Teatre Tarragona ha començat aquest dilluns 11 de desembre. | Tarragona Cultura
11 de desembre del 2023
Actualitzat a les 19:28h
El Teatre Tarragona ha donat el tret de sortida a la celebració del seu centenari amb la presentació de la nova temporada de Primavera d'Arts Escèniques 2024 i un concert de Joan Miquel Oliver, component d'Antònia Font. L'acte, amb format festiu obert a tota la ciutadania i entitats culturals de la ciutat, s'ha celebrat aquest dilluns 11 de desembre al Vestíbul del Teatre Tarragona.

Aquest ha estat el primer acte del programa commemoratiu per celebrar el centenari de la construcció del Teatre Tarragona, que es desenvoluparà durant el 2024. La presentació ha anat a càrrec de l'alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, i la consellera de Cultura, Sandra Ramos.

La tarda s'ha tancat amb el concert de Joan Miquel Oliver, un tastet de l'actuació d'Antònia Font al Teatre Auditori del Camp de Mart el pròxim 27 de juliol. El concert dels mallorquins serà un dels més especials de la gira, ja que s'oferirà amb serveis d'accessibilitat, llenguatge de signes, subtitulació i motxilles vibratòries. 

Les entrades, tant de la temporada de Primavera com del concert d'Antònia Font, es posaran a la venda aquest dimecres 13 de desembre pel públic en general.
 

Mig centenar de propostes per a la nova temporada de Primavera

La nova programació de Primavera d'Arts Escèniques de Tarragona Cultura per al 2024 inclou un total de 50 actes entre els espectacles de Temporada, els Cicle en Família, En Dansa, Refugi Sonor, Km.0 i Música per tothom. D'aquests 50 actes, 22 són espectacles musicals, nou teatrals, vuit de dansa i moviment, tres de circ, dues òperes, dos stand up, dos de màgia i dos tallers familiars.

Pel que fa als públics, 12 d'aquests espectacles estan destinats a públic jove, set per viure en família i la resta, adreçats a totes les edats. Al llarg de la nova temporada de Primavera hi participaran un total de 1.516 artistes, entre intèrprets i creadors.

Tarragona Cultura continua apostant fort per la paritat d'artistes, aconseguint una temporada més una programació amb perspectiva de gènere arribant a una quota del 54,82% de dones entre les integrants de companyies i formacions convidades. 

En total, es posen a disposició de la ciutadania més de 23.588 butaques a la venda. En aquest sentit, els tiquets es podran adquirir a partir d'aquest dimecres 13 de desembre.
 

La Franz Schubert Filharmonia, protagonista del concert inaugural

En música, la temporada de Primavera torna a arrencar amb un concert de la Franz Schubert Filharmonia, que serà protagonista de fins a cinc cites simfòniques. Els espectadors també podran gaudir de tres concerts d'estrena especials: el senegalès MOMI Maiga i l'Orquestra de Cambra de Granollers, Anna d'Ivori —que presentarà el seu nou disc 'Lux et Lumbra'— i Guillem Gisbert, líder de Manel, que presentarà el seu nou projecte en solitari.

Finalment, també hi haurà cita amb dues òperes, del Cor Amics de l'òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès. Els títols seran 'Manon Lescaut' i el clàssic 'Turandot', ambdues de Giacomo Puccini.
 

La temporada arriba als centres cívics de Sant Pere i Sant Pau i Torreforta

Pel que fa al teatre, Tarragona Cultura segueix apostant tant per les companyies locals com pels èxits en gira de la nova temporada. Un dels plats forts de la nova programació serà la nova producció dels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Tècniques d'Actuació Teatral de l'IES Antoni Martí Franquès, que després de l'èxit aclaparador obtingut a la Mostra de teatre Jove 2023 amb Somni d'una nit d'Estiu, enguany presenten una adaptació de Hamlet(S).

La nova temporada creua les parets del Teatre Tarragona per fer gala dels altres teatres municipals de la ciutat i, amb la col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics. En aquest sentit, arribarà als centres cívics de Sant Pere i Sant Pau i Torreforta.

En dansa, la Primavera oferirà dos nous espectacles. En col·laboració amb el Mercat de les Flors, la companyia Mal Pelo oferirà 'Highlands'. En aquest àmbit la companyia madrilenya de dansa inclusiva, Psicoballet presentarà SU Realismo.

El cicle En Dansa descobrirà en aquesta temporada l'antic centre Penintenciari de Tarragona, que obrirà les portes a la ciutadania per descobrir els seus racons, al ritme de dansa contemporània.
 

Humor i circ

En circ destaquen tres propostes d'estils ben diferents amb la qualitat tècnica i artística del més alt nivell, dues en format sala al Teatre Tarragona i una en una carpa de circ instal·lada durant la Setmana Santa a l'Anella Mediterrània. 

El 16 de març amb motiu del la Setmana Mundial del Teatre arribarà 'Órbita', de la companyia gaditana Zen del Sur. Pura poesia en moviment, circ i música en directe. La companyia francesa MyLaika! farà també parada a Tarragona amb el seu comboi circense i plantarà la seva màgica carpa de circ a l'Anella Mediterrània per oferir l'espectacle 'Winter'.

La nova temporada també comptarà amb dos espectacles de format Stand up. La companyia Planeta Impro, porta a Tarragona 'Improshow', mentre que Óscar Andreu s'estrena en aquest format amb l'espectacle Crida als Ocells Llampants.
 

Descomptes en el preu de les entrades

La nova programació també manté la política de preus i descomptes oferts en les últimes temporades, així com també segueix treballant colze a colze amb Apropa Cultura, per fer arribar la cultura a les famílies i col·lectius vulnerables. 

Aquesta temporada se seguiran oferint dues modalitats d'abonaments: l'Abonament 3, amb un descompte del 25% i l'Abonament 5, amb el 35% de descompte. 

Finalment, l'Ajuntament de Tarragona se suma a la campanya Cultura Jove, una aliança dels promotors culturals, teatres, sales i festivals de música i d'arts escèniques de Catalunya, per acostar la cultura als més joves, ampliant la franja fins als 30 anys.

Així, els joves poden gaudir de preus especials per espectacles de teatre, dansa, música, circ i festivals d'arts escèniques i de música.