1 de 10
Patrimoni

El restaurador reusenc Aleix Álvarez Vall rebrà el Premi Restaura de la Generalitat

Reconeix la trajectòria de l'equip del Taller Avall de Reus i la seva tasca de conservació i restauració d'elements patrimonials, culturals i festius

El restaurador reusenc rebrà el Premi Restaura en el marc dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya 2023 | Generalitat de Catalunya
per Sandra Pérez, Reus | 31 de gener de 2024 a les 13:43 |
La Generalitat de Catalunya ha anunciat els cinc guardonats que rebran enguany el reconeixement del Consorci de Comerç, Artesania i Moda del departament d'Empresa i Treball, en el marc dels Premis Nacionals d'Artesania 2023. Un d'ells, el Premi Restaura, reconeixerà la tasca del mestre artesà reusenc Aleix Álvarez VallÁlvarez Vall és propietari del Taller Avall, situat a Reus, i es dedica a la conservació i restauració del patrimoni de la cultura popular del país, especialment de la seva imatgeria festiva i religiosa.

L'equip restaurador ja treballa intensament de cara a Setmana Santa i, tot i estar molt centrats en la feina, celebren el premi com un "reconeixement a la trajectòria dels 10 anys de l'empresa, en què han estat treballant al 1000% dia a dia per recuperar la cultura i el patrimoni", descriu Aleix Álvarez Vall.

Una tasca desconeguda

Més enllà de la sorpresa inicial, el reusenc agraeix la visibilitat que, a través dels Premis Nacionals d'Artesania, tindrà la restauració. "Estem contents perquè la gent normalment no ho valora, és un tema molt desconegut; aquest guardó no és només important per nosaltres, també per la ciutat i perquè tothom entengui la tasca que fem", exposa.


Des del Taller Avall treballen en la restauració d'elements culturals, patrimonials i festius del Camp de Tarragona i també per altres municipis de Catalunya. De fet, són els únics especialitzats en restauració d'elements antics a la zona.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda els atorga el Premi Restaura per donar a conèixer la professió i contribuir a la preservació i restauració de figures, essent pioners a més en la implementació de la restauració professional titulada per preservar el patrimoni etnològic.


El Govern ha previst el lliurament dels premis pel dilluns 19 de febrer al Palau de la Generalitat, un acte en què també es lliuraran els Diplomes de Mestre Artesà 2023. La voluntat és correspondre a la vàlua i rellevància que té l’artesania dins la societat catalana.
Participació