Tot preparat a Roda de Berà per a un Carnaval multitudinari

Més de 1.200 persones prendran part en la Gran Rua de Carnaval que es farà la tarda de dissabte 10 de febrer

El Carnaval de Roda de Berà tornarà a omplir els carrers de llum, color i ball aquest cap de setmana.
El Carnaval de Roda de Berà tornarà a omplir els carrers de llum, color i ball aquest cap de setmana. | Cedida
07 de febrer del 2024
Actualitzat a les 12:43h
Roda de Berà viurà aquest cap de setmana, 10 i 11 de febrer, un Carnaval multitudinari. La celebració s'iniciarà dissabte al migdia, amb la Rua de Platja, que comptarà amb vuit carrosses participants i que arrencarà des de la plaça Luis del Olmo. El recorregut passarà per la plaça Mediterrani i el passeig del Port Esportiu, fins a arribar al passeig marítim Costa Daurada.

La Gran Rua de Carnaval arribarà dissabte a les sis de la tarda, amb la participació de setze carrosses i una comparsa, set d'elles de Roda de Berà i la resta vingudes d'altres municipis com ara l'Arboç, Torredembarra, Altafulla, El Vendrell, Banyeres del Penedès, la Pobla de Montornès i Albinyana. En total, hi prendran part més de 1.200 persones.

El recorregut ha patit una petita modificació, degut a l'elevada participació, i els participants ballaran per l'avinguda Sant Jordi, la plaça Catalunya, l'avinguda Fèlix Martorell, el carrer Navas de Tolosa i Joan Carles I, per finalitzar a la plaça de l'Ajuntament, on el Rei Carnestoltes llegirà els seus versots.

La festa, però, no acabarà aquí, i a partir de les onze de la nit el Casino Municipal acollirà una gran festa de Carnaval, amb els discjòqueis Quiles, Cristian Live, David Now i Jordi Romero. L'entrada serà gratuïta i hi haurà servei de bar i guarda-roba.
 

La Rua Infantil tindrà lloc diumenge

Diumenge, com és tradició, serà el torn dels més menuts amb la Rua Infantil i la reeixida festa infantil, amb batalla de confeti, que tindrà lloc al pavelló municipal. A partir de dos quarts de sis, les carrosses sortiran des de l'avinguda Fèlix Martorell i faran un recorregut que, per seguretat, evitarà passar per davant de la nau de la cooperativa agrícola.

La Rua Infantil recorrerà els carrers Marinada, Vendrell, Reina Sofia i Joan Carles I, fins a la plaça de l'Ajuntament. Dins del pavelló hi haurà una festa amb batalla de confeti, xocolata desfeta amb coca per a tothom, i animació infantil a càrrec de Susanita Pinceles.
 

Dimecres de cendra

El regnat del Rei Carnestoltes arribarà a la seva fi el dimecres 14 de febrer a partir de les cinc de la tarda. Gràcies a la col·laboració del Ball de Diables, Roda de Berà s'acomiadarà de Sa Majestat, amb un seguici mortuori, la lectura del testament i la crema del seu fèretre a la plaça de la Sardana

En finalitzar, l'Ajuntament de Roda de Berà repartirà xocolata desfeta per a tothom.